wrapper

Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγάλεω (Ε.Ε.Ε.Κ. - ΑΜΕΑ) επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου κ. Αγγελική Σαπουνά.

Κατά την επίσκεψή του ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, καθώς και με εκπροσώπους των γονέων των μαθητών, οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που υπάρχουν στα σχολεία. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την ιδιαίτερη εκτίμηση και την αμέριστη συμπαράσταση της νέας Περιφερειακής Αρχής της Αττικής στο έργο των δημόσιων Μουσικών σχολείων  και των Ε.Ε.Ε.Κ. και δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Η προσφορά του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, καθώς και των άλλων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής είναι ανεκτίμητη. Πρόκειται για δημόσια σχολεία που παράγουν πλεόνασμα πολιτισμού και μόρφωσης, με το προσωπικό μεράκι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων, μέσα στις ιδιαίτερα αντίξοες, δυστυχώς, συνθήκες, που έχει διαμορφώσει και συνεχίζει να διαμορφώνει η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Σε πείσμα όλων των εμποδίων και μόνον η έγνoια και η αγάπη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το σχολείο της, όπως την εισέπραξα από πρώτο χέρι στη σημερινή μου επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο και στο Ε.Ε.Ε.Κ., αναδεικνύουν την αξία τους.

Είμαι, δυστυχώς, ενήμερος για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, καθώς οι τρέχουσες υπουργικές αποφάσεις και οι ρυθμίσεις της προηγούμενης περιφερειακής αρχής δεν έχουν διασφαλίσει την μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά 2014-15.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και ως επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας δηλώνω ότι θα προβούμε σε όλες τις δυνατές ενέργειες που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και πέραν τούτων, για την άμεση επίλυση του προβλήματος στις επόμενες μέρες. Ωστόσο, είναι πεποίθησή μας πως οι ρυθμίσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία αποτελούν μόνιμη πηγή προβλημάτων. Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών, Καλλιτεχνικών, Ειδικών και των υπολοίπων Σχολείων πρέπει να διευθετηθεί μόνιμα, στο πλαίσιο της συνταγματικής υποχρέωσης της πολιτείας να παρέχει ασφαλή και ακώλυτη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν δωδεκάχρονη εκπαίδευση, για όλους τους μαθητές, όπου και αν κατοικούν και σε όποιο σχολείο φοιτούν, ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων, εξαρτήσεων από πελατειακές σχέσεις, μικρά και μεγάλα συμφέροντα και, φυσικά, σε πλήρη αντίθεση με κάθε «δημοσιονομική» ρύθμιση που συρρικνώνει τη δημόσια παιδεία μέσα από την περικοπή των κρατικών δαπανών και την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών της, όπως η μεταφορά των μαθητών εν προκειμένω.

Ήδη η νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής επεξεργάζεται μια διαφορετική, συνολική και μονιμότερη πρόταση διευθέτησης του ζητήματος και  σε σύντομο χρόνο θα είναι ενεργή.

Τέλος, ο κ. Τζόκας τόνισε σχετικά με τα Ε.Ε.Ε.Κ. ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αναβάθμισης αυτών των σχολείων που εκφράζουν την αισθητική μας και το μέτρο του πολιτισμού μας.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνο: 213 2100370
Fax: -
e-mail: ant.dta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.