wrapper

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της EMY τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας όπως:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικότες πληροφορίες για προστασία από υψηλές θερμοκρασίες - καύσωνα στα "ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής, στο σύνδεσμο:

Προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα

Οι διαθέσιμοι κλιματιζόμενοι χώροι στην Περιφέρεια Αττικής ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο υπάρχουν αναρτημένοι στον ιστότοπο της Περιφέρειας, στα "ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ", στο κάτωθι σύνδεσμο:

Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στην Περιφέρεια Αττικής

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου με συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυργκαγιών (για παράδειγμα σήμερα 5 και αύριο 6 Αυγούστου 2017 είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυργκαγιάς - δείκτης επικινδυνότητας 3 σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.), παρακαλούνται επίσης πολίτες και οι επαγγελματίες που διενεργούν υπαίθριες εργασίες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί προς αποφυγή εκδήλωσης πυργκαγιάς αποφεύγοντας ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Σε περίπτωση που αντιληφθούν εκδήλωση πυρκαγιάς, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Εφόσον βρεθούν σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Περισσότερες πληροφορίες για μέτρα προστασίας πολιτών και κατοικιών από δασικές πυρκαγιές στα "ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής, στους κάτωθι συνδέσμους:

Οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών έναντι δασικών πυρκαγιών

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Κατευθυντήριες οδηγίες κατά την άσκηση της μελισσοκομίας

Επισημαίνεται ότι βρίσκονται σε ισχύ οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και "ευπαθείς" περιοχές των οικείων Αντιπεριφερειαρχών ως προέδρων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας ανά Περιφερειακή Ενότητα για τις ημέρες εκείνες που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γ.Γ.Π.Π., οποίες βρίσκονται αναρτημένες στο παρακάτω σύνδεσμο:

Αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και "ευπαθείς περιοχές

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού και οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίαςτου Υπουργείου Υγείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.