wrapper

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η 6η  Έκθεση Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, στον Ασπρόπυργο (κλειστό Γυμναστήριο Γ. Τσόκας), το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου.

 

Στο φετινό Πολιτιστικό τριήμερο, εκτός από τα πλούσια παραδοσιακά χορευτικά των συλλόγων υπήρχε και η γαστρονομική διάσταση της κάθε περιοχής, τις γεύσεις των οποίων γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι.

Η Δυτική Αττική αποτελεί τόπο συνύπαρξης και αλληλεγγύης, μέσα από το πολυπολιτισμικό παζλ που την συνθέτει, σε αντίθεση με τα φαινόμενα βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας τα οποία απασχόλησαν για μια ακόμα φορά τον Ασπρόπυργο, με την επίθεση που έγινε σε ανυπεράσπιστο Πακιστανικής καταγωγής εργαζόμενο.

Την Έκθεση εγκαινίασε με σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής  κ. Γ. Βασιλείου, την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων βράβευσε τον παραολυμπιονίκη της άρσης βαρών σε πάγκο, κ. ΠΜάμαλο, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Ν. Μελετίου.

       

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές, κ. Π. Σκουρολιάκος (εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής), η κα. Σ. Βούλτεψη (εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας), ο κ. Αθ. Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Π. Φιλίππου , ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Ολόκληρη η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Βασιλείου Γιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης είναι η εξής:

 

Κύριε Δήμαρχε

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές

Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζουμε θερμά στην έκθεση Πολιτισμού - που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στη Δυτική Αττική – επιλέγοντας για φέτος την πόλη του Ασπρόπυργου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμο και τον Δήμαρχο κ. Μελετίου Νίκο για την βοήθεια – ώστε να πραγματοποιήσουμε τις 3ημερες εκδηλώσεις μας – αλλά και γιατί τις καλοδέχτηκε.

Όπως γνωρίζετε - προτείναμε για φέτος- να συμπληρωθεί η χορευτική με την γαστρονομική παράδοση των εθνικοτοπικών συλλόγων της Δυτικής αττικής.

Οφείλω όμως να σας πω - ότι η Περιφέρεια αττικής δεν μιλά μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές – αποκλειστικά και μόνο για άρτο και θεάματα.

Μιλά κυρίως για την ανάγκη κυριαρχίας του Πολιτισμού- σε όλες τις εκφράσεις της ζωής μας- ανεξαρτήτως ιδεολογιών – κομματικών εντάξεων – θρησκευτικών πεποιθήσεων - φύλου – ταυτότητας φύλου –καταγωγής - ηλικίας - η οποιοδήποτε άλλου μη κοινού χαρακτηριστικού μας γνωρίσματος.

Επειδή δε η Δυτική αττική και ιδιαιτέρα ο Ασπρόπυργος- συνθέτουν ένα πολυπολιτισμικό παζλ – εμείς μαχόμαστε – ώστε αυτό που θα χαρακτηρίζει τις σχέσεις όλων των πολιτών της περιοχής μας – να είναι οι πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοηθείας και του ουμανισμού.

Να είναι δηλαδή ο πολιτισμός-γιατί αυτό έχουν ως περιεχόμενο οι 3ημερες εκδηλώσεις μας- κινητήρια δύναμη -καθιστώντας την πολυπολιτισμικότητα της Δυτικής Αττικής όχι πηγή αδυναμίας- όπως πιστεύουν ορισμένοι –αλλά πανίσχυρη δύναμη προόδου - προς όφελος και των 161.000 κατοίκων της, των εργαζομένων της περιοχής και των επισκεπτών της.

Μαχόμαστε όμως και με σχέδιο-αφού όπως γνωρίζετε-η Ελευσίνα της Δυτικής Αττικής θα είναι το 2021 η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-ενισχύοντας αποφασιστικά, καθοριστικά και πολύπλευρα, τόσο την Ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών της Δυτικής Αττικής, όσο και την ανάπτυξη αυτής.

Αυτή είναι λοιπόν η δική μας απάντηση απέναντι στα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας, ρατσισμού και φασισμού – είτε αυτά έχουν είτε όχι την υπογραφή της χρυσής αυγής – όπως το τελευταίο που έζησε ο Ασπρόπυργος – με την επίθεση που έγινε σε έναν ακόμα ανυπεράσπιστο Πακιστανό εργαζόμενο-την οποία σύσσωμη καταδίκασαν η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της από την πρώτη στιγμή.

Φίλες και φίλοι

Μπορεί η Δυτική Αττική να έχει πλήθος κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων-όμως αυτή δεν είναι ούτε όλη η αλήθεια – ούτε ασφαλώς και η αντικειμενική πραγματικότητα.

Υπάρχει και η φωτεινή πλευρά της Δυτικής Αττικής.

Η πανάρχαια ιστορία της, οι αρχαιολογικοί και θρησκευτικοί της θησαυροί, ο πολιτισμός, τα ψηλά της βουνά, οι καταγάλανες ακρογιαλιές της.

Όλα αυτά δηλαδή που επιδιώκουμε συστηματικά να τα αναδείξουμε – δίνοντας στην Δυτική Αττική που γνωρίζουμε- όχι μόνο μια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης - αλλά και μια νέα παραγωγική ορμή για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το μεγαλύτερο όμως κεφάλαιο της Δυτικής αττικής είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της-πολλοί από τους οποίους διακρίνονται -κάνοντας όλους εμάς πραγματικά υπερήφανους.

Όταν όμως οι διακρίσεις αυτές προέρχονται από τον αθλητισμό - ιδιαίτερα δε από ανθρώπους που παρότι έχουν κινητικά προβλήματα- καταφέρνουν να γίνουν ολυμπιονίκες - είναι διπλή χαρά και τιμή για εμάς.

Όχι τόσο γιατί τους βραβεύουμε-αλλά γιατί δίνουν σε όλους μας δύναμη, κουράγιο, αντοχή και πιστή - ώστε να συνεχίσουμε ότι κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αυτοπεποίθηση - προς όφελος της Δυτικής Αττικής και όλων των πολιτών της.

Τους ευχαριστούμε λοιπόν πολύ – ενώ αναγνωρίζοντας την προσφορά τους - καλώ τον συμπατριώτη μας παραολυμπιονίκη της άρσης βαρών σε πάγκο - τον αγαπητό ΜΑΜΑΛΟ ΠΑΥΛΟ - να δεχτεί εκ μέρους της Περιφέρειας αττικής μια τιμητική πλακέτα - να απευθύνει χαιρετισμό στην 6η πολιτιστική συνάντηση των συλλόγων της Δυτικής Αττικής - ενώ μεταφέροντας σε όλους σας και τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη αττικής κ. Ρένας Δούρου - εύχομαι και πιστεύω πως θα περάσουμε ένα ευχάριστο τριήμερο.   

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείουΤελευταία Επεξεργασία
Download this file (223_n.jpg)223_n.jpg77 kB2017-10-17 11:38
Download this file (224_n.jpg)224_n.jpg77 kB2017-10-17 11:39
Download this file (2244_n.jpg)2244_n.jpg89 kB2017-10-17 11:39
Download this file (2249_n.jpg)2249_n.jpg87 kB2017-10-17 11:39
Download this file (2255_o.jpg)2255_o.jpg245 kB2017-10-17 11:40
Download this file (2256_o.jpg)2256_o.jpg243 kB2017-10-17 11:40

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Τηλέφωνο: 213 2047002
Fax: 213 2047053
e-mail: ant.dytikis@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.