wrapper

Η Πρωτοβάθμια τριμελής Επιτροπή Αναγνώρισης (Π.Ε.Α.) Ομάδων Παραγωγών, Οργανώσεων Παραγωγών και Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθ. 17870/18-12-2017 Απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής (ΑΔΑ: 6ΒΦΝ7Λ7-Ζ6Υ) στα πλαίσια εφαρμογής της υπ’ αριθ. 397/18235/16-02-2017 ΥΑ, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 2430/110502/20-10-2017 ΥΑ (Β΄3800) και ισχύει, αποτελούμενη από τους:

1.      Τσιάμα Απόστολο, ΠΕ Γεωπόνο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ως Πρόεδρο,

2.      Καρούντζου Ευαγγελία, ΠΕ Γεωπόνο, υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης, ως μέλος, και

3.      Κάρδαρη Σοφία, ΠΕ Γεωπόνο, υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης, ως εισηγήτρια με δικαίωμα ψήφου

Έχοντας υπόψη:

  •       το Ν. 4384/2016 «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις» (Α΄78),
  •  τον Καν. (ΕΕ) 543/2011 της Επιτροπής «για τη θέσπιση λεπτομερειών κανόνων  εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) 1234/2007 του Συμβουλίου όσον αφορά τους τομείς των οπωροκηπευτικών και των μεταποιημένων οπωροκηπευτικών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
  • τον Καν. (ΕΕ) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των αγορών γεωργικών προϊόντων και την κατάργηση των κανονισμών (ΕΟΚ) αριθ. 922/72, (ΕΟΚ) αριθ. 234/79, (ΕΚ) αριθ. 1037/2001 και (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου»,
  • τον Καν. (ΕΕ) 891/2017 της Επιτροπής «για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τους τομείς των οπωροκηπευτικών και των μεταποιημένων οπωροκηπευτικών και τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στους εν λόγω τομείς, καθώς και για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού της Επιτροπής (ΕΕ) αριθ. 543/2011»,
  • τον Καν. (ΕΕ) 892/2017 της Επιτροπής «για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕE) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τους τομείς των οπωροκηπευτικών και των μεταποιημένων οπωροκηπευτικών»,
  • την υπ’ αριθ. 266355/11-02-2009 ΚΥΑ «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Καν. (ΕΚ) 1234/07 του Συμβουλίου, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Καν (ΕΚ) 361/08, σχετικά με την Εθνική Στρατηγική για τα βιώσιμα επιχειρηματικά προγράμματα στον τομέα των οπωροκηπευτικών» (Β΄594), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
  • την υπ’ αριθ. 397/18235/16-02-2017 ΥΑ «Αρμόδια αρχή, διαδικασία και δικαιολογητικά αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και των Ενώσεών τους (Ε.Ο.Π.), καθώς και των Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π.)» (Β΄601), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 2430/110502/20-10-2017 ΥΑ (Β΄3800) και ισχύει, και
  • την υπ’ αριθ. 4270/139407/28-12-2017 ΥΑ «Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΕ) αριθ. 1308/2013…, σχετικά με τα κριτήρια αναγνώρισης Οργανώσεων Παραγωγών του τομέα των οπωροκηπευτικών και την Εθνική Στρατηγική για βιώσιμα Επιχειρησιακά Προγράμματα στον τομέα των Οπωροκηπευτικών» (Β΄5),
  • την υπ’ αριθ. 58/3844/08-01-2018 Εγκύκλιο της Δ/νσης Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
  • την αρ. 1/2014 της 14ης Οκτωβρίου 2014 Απόφασης αναγνώρισης της Οργάνωσης Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης της υπηρεσίας μας,
  • την υπ’ αριθ. 16111/14-11-2017 αίτηση της ως άνω Ο.Π. περί τροποποίησης της αναγνώρισής της συμπεριλαμβάνοντας νέα προϊόντα, όπως συμπληρώθηκε με τα υπ’ αριθ. 17294/08-12-2017 και 3787/15-03-2018 δικαιολογητικά,
  • το υπ’ αριθ. 2920/140044π.ε./22-01-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Ελέγχων, Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
  • το υπ’ αριθ. 607/35949/08-03-2018 έγγραφο της Δ/νσης Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
  • το υπ’ αριθ. 756/41909/16-03-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Ελέγχων, Επιθεώρησης και Συνεργατισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
  • την από 14/05/2018 Εισηγητική Έκθεση μέλους της ως άνω Επιτροπής και
  • την από 14/05/2018 Έκθεση Ελέγχου της ως άνω Επιτροπής.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Την επικαιροποίηση της αρ. 1/2014 της 14ης Οκτωβρίου 2014 Απόφασης αναγνώρισης της Οργάνωσης Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων με έδρα τα Μέγαρα Αττικής για την παραγωγή και διακίνηση προϊόντων του τομέα Οπωροκηπευτικών, καθότι πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, τροποποιούμε τον Πίνακα αναγνωρισμένων προϊόντων της Ο.Π. συμπεριλαμβάνοντας ως νέα προϊόντα: το λάχανο, το καρότο, το μαρούλι “σαλάτα”, το φρέσκο σκόρδο, το κουνουπίδι και το κελυφωτό φιστίκι. Τα προϊόντα, για τα οποία αναγνωρίζεται η Οργάνωση Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων περιλαμβάνονται συνολικά στον κάτωθι Πίνακα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ  ΤΟΥ Α.Σ. ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

  • ΑΓΓΟΥΡΙ
  • ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΣΠΑΡΤΑ
  • ΑΝΗΘΟΣ
  • ΑΝΤΙΔΙΑ
  • ΒΛΗΤΑ
  • ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ
  • ΔΥΟΣΜΟΣ
  • ΚΑΡΟΤΟ
  • ΚΑΡΠΟΥΖΙ
  • ΚΑΥΚΑΛΙΘΡΕΣ
  • ΚΟΛΛΙΑΝΔΡΟ
  • ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
  • ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
  • ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
  • ΛΑΧΑΝΟ
  • ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
  • ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΦΡΙΖΕ
  • ΜΑΡΑΘΟΣ
  • ΜΑΡΟΥΛΙ (LOLA GREEN)
  • ΜΑΡΟΥΛΙ (LOLA ROSA)
  • ΜΑΡΟΥΛΙ (ΣΑΛΑΤΑ)
  • ΜΑΡΟΥΛΙ
  • ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΣΠΡΕΣ
  • ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
  • ΜΠΡΟΚΟΛΟ
  • ΜΥΡΩΝΙ
  • ΠΑΝΤΖΑΡΙ
  • ΠΕΠΟΝΙ
  • ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
  • ΠΡΑΣΟ
  • ΡΑΔΙΚΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΡΑΔΙΚΙΑ ΙΤΑΛΙΚΑ
  • ΡΑΠΑΝΑΚΙ
  • ΡΕΜΒΕΣ ΑΣΠΡΕΣ
  • ΡΟΚΑ
  • ΣΕΛΕΡΙ
  • ΣΕΛΙΝΟ
  • ΣΕΣΚΟΥΛΟ
  • ΣΚΟΡΔΟ ΦΡΕΣΚΟ
  • ΣΠΑΝΑΚΙ
  • ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
  • ΤΟΜΑΤΑ
  • ΦΙΝΟΚΙΟ
  • ΦΙΣΤΙΚΙ ΚΕΛΥΦΩΤΟ

 

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Τηλέφωνο: 213 2047002
Fax: 213 2047053
e-mail: ant.dytikis@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.