wrapper

20200809 gpΣτις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που σχετίζονται με τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στο Έθνος της Κυριακής.

Ο Γ. Πατούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει πόρους άνω των 126 εκατ. ευρώ και στηρίζει τη λειτουργία 242 κοινωνικών δομών.  Επιπλέον, από την αρχή της πανδημίας η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του covid -19 , έχοντας θέσει σε λειτουργία το τηλέφωνο 1110, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική στήριξη σε 87.758 περιστατικά!

Με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη  διανεμήθηκαν 1.000.000 τεμάχια υγειονομικού υλικού και αντισηπτικών στους Δήμους της Αττικής, στα σώματα ασφαλείας, γηροκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, συλλόγους και φορείς, ενώ με τη χρηματοδότηση του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, διανεμήθηκαν 1.000.000 δωρεάν γεύματα σε 40.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε 65 Δήμους της Αττικής.

Την περίοδο της πανδημίας συγκεντρώθηκαν επίσης πάνω από 40.000 φιάλες αίματος μέσα από εθελοντικές αιμοδοσίες και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ενώ διενεργήθηκαν πάνω από 2.000 έλεγχοι σε κοινωνικές δομές, γηροκομεία, χώρους εργασίας και σπίτια, για ανίχνευση κρουσμάτων covid-19 σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και τον ΕΟΔΥ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του σχετικού άρθρου στο "Έθνος της Κυριακής"

Σήμερα στην Αττική, περίπου 1 στους 3 πολίτες ζει στο όριο της φτώχειας.  Για να υποστηρίξουμε με αποτελεσματικό τρόπο την καθημερινότητα τους, διαθέτουμε πόρους άνω των 126 εκ. €, για να στηρίξουμε τη λειτουργία 242 κοινωνικών δομών.

  • Δημιουργήσαμε μια Ισχυρή «Συμμαχία Κοινωνικής Ευθύνης»

Δημιουργήσαμε μια ισχυρή «Συμμαχία Κοινωνικής Ευθύνης» , στην οποία συμμετέχουν 58 Δήμοι,  7 Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, 4 ΜΚΟ, 7 Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενα από Υπουργεία και 29 Σωματεία Σύλλογοι, Σύνδεσμοι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Όλοι μαζί υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία και υποστήριξη σε Κέντρα Κοινότητας, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Δομές Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΚΔΗΦ, Ξενώνες και Συμβουλευτικά Κέντρα για κακοποιημένες γυναίκες.

  • 242 Δομές για 227.832 ωφελούμενους

Μέσα από τις 242 Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν σήμερα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής , εξυπηρετήσαμε τις ανάγκες 227.832 ωφελούμενων. Αλλά δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε όσο θα έχει ανάγκη από τη στήριξη μας έστω κι ένας συνάνθρωπός μας.

  • Στην “πρώτη γραμμή”,για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19

H Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης λόγω του covid-19. Μεταξύ άλλων :

Προχωρήσαμε στην άμεση λήψη προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θέσαμε σε λειτουργία την Τηλεφωνική Γραμμή 1110, όπου παρείχαμε δωρεάν ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε 87.758 περιστατικά.

Προμηθευθήκαμε και διανείμαμε άμεσα  πάνω από 1.000.000 τεμάχια υγειονομικού υλικού και αντισηπτικών, τα οποία διανείμαμε σε Δήμους, Σώματα Ασφαλείας, Γηροκομεία, Ιδιωτικά Ιατρεία, Συλλόγους & Φορείς.

Παρείχαμε εξ ‘ αποστάσεως δωρεάν υπηρεσίες εκπαίδευσης, μέσω ιδιωτικής πλατφόρμας, σε 120.000 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, παρείχαμε 1.000.000 δωρεάν γεύματα, σε 40.000 πολίτες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε 65 Δήμους της Αττικής.

Διενεργήσαμε πάνω από 2.000 ελέγχους σε κοινωνικές δομές, γηροκομεία , χώρους εργασίας αλλά και σε σπίτια, για ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοιιού , με 10 Κινητές Μονάδες, σε συνεργασία με ΙΣΑ και ΕΟΔΥ.

Συγκεντρώσαμε πάνω από 40.000 φιάλες αίματος μέσα από τη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών με Δήμους και την πρωτοβουλία Όλοι Μαζί Μπορούμε.

  • Ενισχύουμε τη Δημόσια Υγεία

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πόρους 60 εκ. € για την ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό 55 Νοσοκομείων και 29 Κέντρων Υγείας σε όλη την Αττική, αξιοποιώντας τα χρήματα του ΕΣΠΑ αλλά ίδιους πόρους.

  • Επένδυση στη γνώση της νέας γενιάς μας.

Η νέα γενιά της Αττικής αποτελεί προτεραιότητά μας. Για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής διαθέτουμε μέσω του ΠΕΠ Αττικής πάνω από 100 εκ. €, για την κατασκευή 50 προσχολικών και σχολικών υποδομών, καθώς και για τον εξοπλισμό των υπαρχόντων σχολικών μονάδων.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει απλώσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, για να στηρίξει τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ενώ παράλληλα, ενισχύει τις υποδομές της Δημόσιας Υγείας και Εκπαίδευσης.

Με σχέδιο, όραμα και ανθρωπιά, αναδεικνύουμε την Αττική σε Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.

20200809 ethnos

 

 

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.