wrapper

eik1Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που πραγματοποιήθηκε 21 με 23 Οκτωβρίου του 2011, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.).

Το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Εγκαινίασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής Μιχαήλ Βασιλάκης.

eik2Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ο επισκέπτης είχε την δυνατότητα να φιλοξενηθεί στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, σε ένα ζεστό χώρο απαράμιλλης αισθητικής, ένα πάντρεμα της παράδοσης με την δυναμική του αύριο και συνάμα μία καινοτόμα πρόταση παρουσίασης και ανάδειξης των τοπικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

eik3Με ζωηρό το ενδιαφέρον του κοινού από τις πρώτες ώρες της Έκθεσης, το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό υποστήριξης του Περιπτέρου, φρόντισε για την ενημέρωση σε θέματα διατροφικής αξίας, ασφάλειας, και ποιότητας των προϊόντων με βοηθό στη πληρέστερη και υπεύθυνη πληροφόρηση, το φυλλάδιο - χρηστικό οδηγό της Περιφέρειας Αττικής.

eik4Τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας καθώς και οι καινοτόμες γαστρονομικές προτάσεις τοπικών παραγωγών, που δραστηριοποιούνται με σεβασμό στον προϊόν και τον καταναλωτή, αποτέλεσαν τον Πρωταγωνιστή στην πρώτη αυτή παρουσίασή τους στο ευρύ κοινό μέσα από το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής. Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα των: Ηρακλής Καϊδαντζής & ΣΙΑ Ο.Ε, Μυλωνάς - Βασίλης Δημ. Μυλωνάς βιοτεχνία παρασκευής γιαούρτης παραδοσιακού τύπου Αυλώνα Αττικής, η δάφνη - Μπακούλας γιαούρτι-ρυζόγαλο-παγωτό, Α και Ι Βοϊλης ΟΕ (Χερούλη Ουρανία Ι) - Εταιρεία Γαλακτοκομικών Προϊόντων Μάνδρα Αττικής.

eik5Στον πολύ-διάστατο αυτόν χώρο, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, επιχειρηματιών, επιστημόνων και παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι εποικοδομητικές συζητήσεις που έλαβαν χώρα, έθεσαν προβληματισμούς, στόχους αλλά και μία νέα προοπτική, θεμελιώνοντας την απαρχή μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής στο δρόμο της ανάκαμψης και ανάπτυξης του κλάδου, με γνώμονα να αποτελέσει ο διατροφικός αυτός θησαυρός, τα προϊόντα του γάλακτος, το θεμέλιο λίθο της Αγροτικής Οικονομίας.

Την παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.