wrapper

 

 

Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

 

Γ. Πατούλης: «Μεγάλο μας στοίχημα να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια -Πρότυπο στην κυκλική οικονομία και να τελειώνουμε για πάντα με το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Θα το κερδίσουμε»

 

photo green awards 4Το πρώτο βραβείο των GreenAwardsγια το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή απονεμήθηκε στην Περιφέρειας Αττικής.

Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα, ο οποίος τον συνεχάρη για την προσπάθεια να βρεθεί μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Τα βραβεία GreenAwards διοργανώθηκαν από το Economistκαι το PowerGame στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Βραβεία απένειμαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης και ο Υπ. Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας.

 

Γ. Πατούλης: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Ευρώπη»

 

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την τιμητική, όπως ανέφερε, βράβευση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση της απονομής, επισήμανε πως «Το βραβείο αυτό επιβραβεύει μια συλλογική προσπάθεια του επιτελείου μου, των στελεχών και των εργαζόμενων στην Περιφέρεια και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, που έχει σαν στόχο να κάνουμε την Αττική περιφέρεια πρότυπο στην κυκλική οικονομία και να τελειώνουμε για πάντα με το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή στον τομέα των οργανικών αποβλήτων, υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής το μεγαλύτερο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Ευρώπη.

 

Ειδικότερα συνόψισε  τις βασικές δράσεις της Περιφέρειας στις εξής:

  • Έχουν ήδη διανεμηθεί 80 νέα απορριμματοφόρα και 9.000 καφέ κάδοι στους δήμους για να επιταχυνθεί η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η προμήθεια και επιπλέον εξοπλισμού.
  • Προχωράμε στη δημιουργία 15 αποκεντρωμένων μονάδων Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, σε κατάλληλους χώρους εντός της Αττικής, διαδημοτικών όπου είναι δυνατόν, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν αυτή τη δραστηριότητα και σε συνεργασία πάντοτε με τους Δήμους. Με τη λειτουργία αυτών των μονάδων, όχι μόνο θα αυξηθούν κατακόρυφα τα ποσοστά ανακύκλωσης στην Αττική, αλλά θα μειωθούν δραστικά και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ταφή απορριμμάτων.
  • Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο διαγωνισμό εξοπλισμού ανακύκλωσης στην Ευρώπη και σταδιακά, από το 2022 θα διατεθούν μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους, 1000 γωνιές ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία, όπως Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αθλητικούς Χώρους, Εκκλησίες, κλπ.
  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί 60 φορτηγά που θα λειτουργούν ως κινητά πράσινα σημεία, με στόχο να φτάσει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολίτη, ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε και σε κινητά σημεία επαναχρησιμοποίησης.
  • Τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, για την ευαισθητοποίηση και συντονισμένη ενεργοποίησή τους στην ανακύκλωση, που θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα ανεβάσει σημαντικά τόσο τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών όσο και την καθαρότητα των υλικών στους κάδους ανακύκλωσης.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει αταλάντευτα το έργο της για μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία που έχει με τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

 

Attachments:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείουΤελευταία Επεξεργασία
Download this file (photo greeen awards 3.jpg)photo greeen awards 3.jpg170 kB2021-09-10 18:38
Download this file (photo green awards 1.jpg)photo green awards 1.jpg791 kB2021-09-10 18:38
Download this file (photo green awards 2.jpg)photo green awards 2.jpg690 kB2021-09-10 18:38
Download this file (photo green awards 4.jpg)photo green awards 4.jpg193 kB2021-09-10 18:38
A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.