wrapper

Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

 

-Ομόθυμη καταδίκη της δολοφονίας των δύο νέων ανθρώπων στο Ν. Ηράκλειο

 

- Στη διάθεση του Πρωθυπουργού της χώρας η παραίτηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

 

-Δημόσιες ευχαριστίες προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για την προστασία του ΧΥΤΑ από ανεξέλεγκτες εισόδους τρίτων

 

-Προχωρά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για τις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων Κερατέας και Λιοσίων

 

-Ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος εργαζομένου. «Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Παιχνίδια στην πλάτη μας για το αμαρτωλό παρελθόν δεν πρόκειται να ανεχτούμε» το μήνυμα από τον Γ. Σγουρό

Την ομόθυμη καταδίκη της για την αποτρόπαια δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής εξέφρασαν κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι: «Η δολοφονία δεν έχει χρώμα και πολιτική ιδεολογία. Αποτελεί πράξη καταδικαστέα από όλους. Πρέπει όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία μας και να απομονώσουμε εγκληματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις που βάλλουν εναντίον της. Ελπίζω οι αυτουργοί αυτής της αποτρόπαιης πράξης να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων παιδιών».

------------------------------------------------------

Την παραίτησή τους στη διάθεση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά έθεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, καθώς παραμένουν άλυτα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.

Όπως είναι γνωστό στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ μετέχουν εκπρόσωποι, τόσο του α’, όσο και του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης που αναδείχθηκαν μέσω από εκλογικές διαδικασίες και προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις.

Πρόεδρος του Συνδέσμου έχει οριστεί για πρώτη φορά στα 30 χρόνια λειτουργίας του φορέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, δηλαδή εκπρόσωπος του β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, από 1-1-2012 έχει απευθυνθεί εγγράφως και επανειλημμένως στα αρμόδια Υπουργεία, δεν έχουν δοθεί λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, με κυριότερη τη μη ένταξη του φορέα στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, ώστε να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων περί ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής σημειώνουν ότι η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ σηκώνει εδώ και ένα χρόνο ένα μεγάλο βάρος, ένα βάρος που δεν της αναλογεί, το οποίο αυξάνεται καθημερινά, υποδαυλιζόμενο από την μη ανταπόκριση της Κεντρικής Διοίκησης και από διάφορα παράκεντρα με ανομολόγητους σκοπούς.

------------------------------------------------------

Τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια εξέφρασε από το βήμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Όπως τόνισε ο κ. Σγουρός, χάρη στην αποτελεσματική παρέμβαση και παρουσία των ανδρών της ΕΛΑΣ, τους τελευταίους δύο μήνες οι καθημερινές εργασίες διαχείρισης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Φυλής διενεργούνται απρόσκοπτα, χωρίς τα φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν της ανεξέλεγκτης εισόδου τρίτων.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι προβλήματα που φαίνονταν ανυπέρβλητα κατά το παρελθόν μπορεί να λυθούν με την καθημερινή συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος ξεκινά εργασίες ενίσχυσης της περίφραξης του ΧΥΤΑ Φυλής με την κατασκευή περιμετρικού τοιχίου μήκους 186 μέτρων μετά από σχετική επισήμανση και συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

------------------------------------------------------

Προχωρά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για την κατασκευή των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής (Κερατέας) και Δυτικής Αττικής (Α. Λιοσίων) μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανταγωνιστικός Διάλογος για το διαγωνισμό που αφορά στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής (Γραμματικό) βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εντός των ημερών αναμένονται και οι αποφάσεις του ΣτΕ για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Φυλής.

Με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη η Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της αντάξιες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι υποδομές αυτές σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις που αναπτύσσονται, της Κομποστοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της πρόληψης και της επαναχρησιμοποίησης θα επιτρέψουν στην Αττική να πετύχει τις προβλέψεις της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ποσότητες των απορριμμάτων που θα οδηγούνται προς υγειονομική ταφή σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα.

------------------------------------------------------

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση καταγγελιών που εμπεριέχονται σε δημοσιεύματα εφημερίδας, αναφορικά με υπάλληλο του Συνδέσμου διέταξε ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Όπως τόνισε ο κ. Σγουρός, εκτός από την ΕΔΕ, θα ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία, προσκομίζοντας όλες τις καταγγελίες που έχουν αποσταλεί στον ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να εξεταστούν σε βάθος και να αποδειχθεί η αλήθεια των αναφερομένων σε αυτές.

Με δεδομένο ότι η καταγγελία, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, περιστρέφεται σε γεγονότα παρελθόντων ετών με τα οποία η σημερινή διοίκηση δεν έχει καμία σχέση, ο κ. Σγουρός τόνισε ότι είναι εμφανής η προσπάθεια ορισμένων μυστικοσυμβούλων και κύκλων που κινούνται στις παρυφές της διαχείρισης των απορριμμάτων να εμπλέξουν τη σημερινή διοίκηση με περιστατικά άλλων περιόδων, τα οποία, αν και γνώριζαν, κρατούσαν επί σειρά ετών ως επτασφράγιστα μυστικά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Είναι φανερό πλέον ότι οι επιλογές μας να συγκρουστούμε με λογικές του χθες στη διαχείριση των απορριμμάτων και η προσπάθεια που καταβάλλουμε να μπει ο Σύνδεσμος σε μια τάξη ξεβόλεψαν κάποιους από τις «θέσεις» τους. Το μήνυμά μας είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Παιχνίδια στην πλάτη μας με το αμαρτωλό παρελθόν δεν πρόκειται να ανεχτούμε».


Αυτοτελές Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Ο ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας με το Αυτοτελές Γραφείο τύπου, κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων,
είναι μέσω email το οποίο παρακολουθούμε διαρκώς

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.