wrapper

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας με τη συνεργασία του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Καματερού στη μνήμη του Παραολυμπιονίκη Παναγιώτη Βακόνδιου και στόχο είχε την προαγωγή της πολιτιστικής δημιουργίας, την ενθάρρυνση της ανάπτυξής της από άτομα με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την προώθηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Περιελάμβανε θεατρική παράσταση σε έργα του Α. Τσέχωφ «Πρόταση Γάμου» και «Η αρκούδα» από τη θεατρική ομάδα «Εκτός Δρόμου» του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, αγώνα μπάσκετ από το σύλλογο «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» και έκθεση εργοθεραπείας. Η ηχητική κάλυψη ήταν ευγενική χορηγία της εταιρείας Γιαννόπουλος Βασίλης VGS.

αγώνας μπάσκετΣτην εκδήλωση τιμήθηκαν η σύζυγος του Παναγιώτη Βακόνδιου Έφη Καραγιώργου, οι φορείς «Έρεισμα» Χαϊδαρίου, «Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης» Αγ. Βαρβάρας, Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Ιλίου «Ιλιαχτίδα», «Η Ανοιχτή Αγκαλιά», το Αθλητικό Σωματείο «Τυρταίος», ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δυτικής Αττικής «Η Ελπίδα», το Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», η θεατρική ομάδα «Εκτός Δρόμου» και οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα μπάσκετ.

Στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία που αγωνίζονται ακόμη περισσότερο σε αυτή τη συγκυρία με τις αλλεπάλληλες πολιτικές λιτότητας σε όλα τα επίπεδα. Τόνισε: «με αξιοπρέπεια, με ευαισθησία, με αγάπη, ενωμένοι λέμε όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στη διάκριση, όχι στη φτώχεια, όχι στο ρατσισμό».

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του Παναγιώτη Βακόνδιου και του συλλόγου «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» τόσο για την περιοχή, όσο και για το αναπηρικό κίνημα. Σε αναγνώριση του έργου του, ο Δήμος έχει μετονομάσει τη πλατεία στην περιοχή Σαλίγκαρου σε πλατεία «Ανοικτής Αγκαλιάς».

έκθεση έργων_1Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την παράταξη «Αττική» Αλέξανδρος Σαμόλης, Στέλιος Μαριδάκης, Βασίλης Γιαννακάκος, Ιωάννα Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αττική- Νέα προοπτική» Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Μανώλης Φουρνιανάκης εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, οι Αντιδήμαρχοι Αγίων Αναργύρων – Καματερού Μαρία Παπαναγιωτάκη, Σωτήρης Κατσιμάρδος, Γιάννης Ρέππας, Νίκος Παντελιάς, Γιάννης Ελαιοτριβάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζήσης Πότσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιάννης Κουτελιέρης, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίων Αναργύρων – Καματερού Παναγιώτης Σταφυλάς, Ευάγγελος Στάθης, Γιάννης Ζαζόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων Μανώλης Σταυρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Χρήστος Νάστας, ο Χρήστος Κουκοβίνος εκπρόσωπος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ο Δ/ντης της Β’θμιας Γ’ Αθήνας Γιώργος Ζαφειρακίδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Καματερού Δημήτρης Πολύδωρας, ο Πρόεδρος των Κρητών Αγ. Αναργύρων Βασίλης Σταυρουλάκης, ο Πρόεδρος των Ποντίων Καματερού Παναγιώτης Λεσχίδης, ο Μανώλης Πούλιος, μέλος της Ένωσης Γονέων, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Τρουπής, εκπρόσωποι του κοινωνικού φαρμακείου και της Τράπεζας Χρόνου της ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ και πλήθος κόσμου.

 

θεατρική παράσταση   βράβευση προς τιμήν Π. Βακόνδιου

                                                                                   

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνο: 213 2100370
Fax: -
e-mail: ant.dta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.