wrapper

Η 1η τακτική συνεδρίαση για το 2014 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (18η από τη συγκρότησή του) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του ΣΟΠΠ Κώστα Παπαντωνίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν τα εξής:

  • Απολογισμός έργων και δράσεων χειμερινής περιόδου
  • Ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν για την αποκατάσταση ζημιών από την πλημμύρα της 11ης Νοεμβρίου 2013
  • Σεισμοί – Επιχειρησιακή ετοιμότητα εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι κλπ) για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από εκδήλωση σεισμού.

1η συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Δυτικής ΑθήναςΣτη σύσκεψη έγινε ο απολογισμός των ενεργειών για τη συντήρηση του οδικού δικτύου (καθαρισμός ρεμάτων, νησίδων, κοπή δέντρων), των ενεργειών πρόληψης μετά από κάθε ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καθαρισμός φρεατίων αγωγών ομβρίων υδάτων, λειτουργία θερμαινόμενων χώρων κ.α.), των ενεργειών συντονισμού με την Περιφέρεια Αττικής για τη διάθεση των μηχανημάτων όπου υπήρξε ανάγκη κατά τη χειμερινή περίοδο.

Έγινε, επίσης, ενημέρωση για την εξέλιξη αποκατάστασης των ζημιών των πληγέντων μεταποιητικών μονάδων από την νεροποντή της 11ης Νοεμβρίου 2013 μετά από την αυτοψία και την καταγραφή των ζημιών από την τριμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε με την υπ’αριθμ. 221365/12-11-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Τέλος, συζητήθηκε η ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμικής δραστηριότητας και συμφωνήθηκε όλοι οι φορείς να προβούν στην ολοκλήρωση της επικαιροποίησης των επιχειρησιακών τους σχεδίων. Ταυτόχρονα, έγινε πρόταση να διεξαχθούν ημερίδες και ασκήσεις ετοιμότητας ανά Δήμο με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των φορέων αλλά και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη, την προστασία, τους χώρους καταφυγής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του ΣΟΠΠ: η κα Γ. Ερμίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ. Α. Πράσινος, Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Σταφυλάς, Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Αναργύρων – Καματερού και εκπρόσωπος της ΠΕΔΑ, ο κ. Στ. Κανέλλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου, ο κ. Χ. Ξεζωνάκης, Δημοτικός Σύμβουλος - Εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγάλεω, ο κ. Ν Αποστολόπουλος, Προïστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματέρου, ο κ. Ευ. Βαλαγιαννόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πετρούπολης, ο κ. Θ. Γκότσης, Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμους Πετρούπολης, ο κ. Αθ. Μπαρδής, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμους Χαϊδαρίου, ο κ. Π. Γεωργόπουλος, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ΑΣΔΑ, ο κ. Θ. Βάγιας, Επιπυραγός, υποδιοικητής 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο κ. Α. Μπούζης, Αστυνομικός Δ/ντης Α’ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Δυτ. Αττικής, ο κ. Χρήστος Τσαντήλας από την Δ/νση Τροχαίας Αιγάλαιω, ο κ. Χρ. Γκάτσης, Δασολόγος από τη Δ/νση Δασών Αιγάλεω, ο κ. Γ. Ζαφειρακίδης, Δ/ντης Β’θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ο κ. Πλ. Κερπέλης, από τον ΟΑΣΠ, η κα Ν. Σπανού, Γεωλόγος από το ΙΓΜΕ, ο κ. Χ. Χαμηλοθώρης από τον ΟΑΣΑ, ο κ. Α. Λάγιος, από τη ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κ. Καραϊσκάκης από την ΕΥΔΑΠ, η κα Ει. Μπαϊρακτάρη από την ΕΟΠΠ, η κα Χρ. Ραδιώτου από την ΚΙΠΟΔΑ, ο κ. Γ. Κασφίκης από την ΕΕΕΔΕΑ, ο κ. Γ. Φουντάς από την Ομάδα Έκτακτων Αναγκών και Πυρασφάλειας Καματερού, ο κ. Λ. Βαμβακάρης από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού, ο κ. Α. Κεφαλάς από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, οι Δ/ντες των Υπηρεσιών της Π. Ε. Δυτικής Αθήνας κ. Η. Θεοδωρόπουλος, Δ/ντης Ανάπτυξης, η κα Ευ. Θωμά, Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας, η κα Ε. Θεοδωρίδου, Δ/ντρια Μεταφορών, η κα Χ. Μπουραντά, Δ/ντρια Οικονομικού, η κα Μ. Μαριολοπούλου, Δ/ντρια Τεχνικών Έργων.

 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Τηλέφωνο: 213 2100370
Fax: -
e-mail: ant.dta@patt.gov.gr

Πριν εκτυπώσετε αυτό το άρθρο, σκεφθείτε το περιβάλλον!

A- A A+
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο patt.gov.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.