Σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Βούλας για την παρουσίαση της λειτουργίας του πρώτου ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου της Χώρας στον  Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης όπου τέθηκε η πρόθεση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου να δημιουργήσει το πρώτο Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο της Χώρας, συνεχίζοντας έτσι τις εντατικές δράσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη στην πόλη, στην κατεύθυνση της διαλογής στην πηγή και της επαναχρησιμοποίησης ανακυκλούμενων υλικών.

Τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου παρουσίασαν αναλυτικά οι επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου αλλά και εκπρόσωποι κορυφαίων, διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως είναι η Greenpeace και η WWF.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μ. Γραφάκος ενώ παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Πράσινου Ταμείου, φορείς που συμμετέχουν στη συγχρηματοδότηση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

phοto