ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RADISSONBLUE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ OPARUN
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2018 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση OPARUN

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων στο χώρο του Πεδίου του Άρεως με την επωνυμία

ΟΠΑ Run:
Ένας Αγώνας Δρόμου για όλους από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θεωρούμε πολύ σημαντική  τη συνεργασία  φορέων και θεσμών σε δράσεις εξωστρέφειας που αποσκοπούν με κοινωνικό τρόπο στην αναζωογόνηση περιοχών και δημόσιων χώρων όπως το Πεδίον του Άρεως.

Εμείς στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών στα πλαίσια του βασικού μας στόχου, το ιστορικό Πεδίο του Άρεως, να αποδοθεί στους πολίτες της Αθήνας, επιδιώκουμε συνεχή συνεργασία με φορείς και θεσμούς όπως, η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ του Ιδρύματος Ωνάση, το Γαλλικό Ινστιτούτο,  αλλά και ο ΣΕΓΑΣ, οι «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»  και πληθώρα άλλων εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας:

«Εκατοντάδες δρομείς και περιπατητές, με την συμμετοχή τους στις δρομικές εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως, το Δημόσιο Πάρκο της Πόλης μας βιώνουν την χαρά του αθλητισμού.

Στόχος μας οι   δράσεις αυτές να αθροίζονται μαζί με την ανάταξη των υποδομών στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης  του Πάρκου, έτσι ώστε μέσα από τον  πολιτισμό  και τον αθλητισμό   να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του.

Αυτό που χρειάζεται ο δημόσιος χώρος της πόλης, είναι η αναζωογόνηση με θετικό πνεύμα, θετικές – δημιουργικές δράσεις, με την κοινωνία παρούσα και συμμέτοχη.

Η συνεχής δαιμονοποίηση και στοχοποίηση προβληματικών περιοχών επιτείνει και δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων.

Φιλοδοξούμε οι εκδηλώσεις αυτές, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών της Αθήνας γενικότερα, αφενός να δώσουν νέα πνοή στο Πάρκο της Πόλης μας, και αφετέρου να παροτρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εντάξουν τον αθλητισμό, σε ένα  υγιεινό τρόπο ζωής και το Πεδίον του Άρεως στην καθημερινότητά τους».