Αγιασμός στο 39ο και 141ο Δημοτικό Σχολείο των Αθηνών Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, τελέστηκε ο αγιασμός στο 39ο και 141ο Δημοτικό Σχολείο των Αθηνών παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κου Γιώργου Δημόπουλου και της Υφυπουργού παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη.

Η τελετή του αγιασμού έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο να δίνει την ευλογία του στους μικρούς μαθητές, γονείς και δασκάλους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Δημόπουλος μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια προγραμματίζει σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, την εκπόνηση ενός προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Επίσης προγραμματίζεται η αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού με νέους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, ενώ προωθείται και η υλοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της ανακύκλωσης, της πρόληψης της υγείας, της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Σημαντικός τομέας επίσης της συνεργασίας Περιφέρειας και Υπουργείου Παιδείας είναι και η διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους.

Ευχόμαστε η νέα σχολική περίοδος να είναι γεμάτη εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς καρπούς.