1ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
A
θλητισμός και τέχνη αναδεικνύουν το Πεδίο του Άρεως

Έχοντας στρατηγικό στόχο, το Πεδίο του Άρεως να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα αθλητισμού και πολιτισμού, με επίκεντρο τον πολίτη και τις δραστηριότητες αναψυχής, η Περιφέρεια Αττικής και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τον 1οΑΓΩΝΑ ΠΑΡΚΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο πανέμορφο και καταπράσινο χώρο του Πεδίου Άρεως, στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Η ξεχωριστή αυτή βραδιά έκλεισε με ένα μεγάλο πάρτι με live ροκ μουσική από το συγκρότημα, MrMojoRunning, με το οποίο  δόθηκε η ευκαιρία σ’ όλους να διασκεδάσουν στον υπέροχο χώρο του Πεδίου του Άρεως.

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό της, πριν από την εκκίνηση του Αγώνα, ότι οι ενέργειες απαξίωσης του Πεδίου του Άρεως που επιχειρούνται συστηματικά το τελευταίο διάστημα, απομακρύνουν τους επισκέπτες, ενώ -αντίθετα- η «λύση στις αδυναμίες του Πάρκου είναι να γεμίσει με ζωή». Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης για την προστασία και αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως, η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίζει κάθε δράση με ανάλογο περιεχόμενο σαν αυτή των «Αθηναίων Δρομέων» και παράλληλα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη συντήρηση, βελτίωση και προστασία των υποδομών του και του χαρακτήρα μαζικής αναψυχής που θέλει να προσδώσει σε αυτόν τον ξεχωριστό πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας.

 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Από νωρίς το απόγευμα, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Πάρκου, για να τρέξουν, να περπατήσουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί, με μοναδικό μέλημα όλων να απολαύ-0σουν την αθλητική δραστηριότητα, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Πεδίου του Άρεως.

Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε είναι η μαρτυρία της κατοίκου της περιοχής Μαρίας Τοπαλιάν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήμουνα το βράδυ της Παρασκευής 29/6 στις Νυχτερινές Διαδρομές” στο Πεδίον του Άρεως. Ήταν μια όμορφη, δροσερή βραδιά με πανσέληνο. Το πάρκο μου φάνηκε εξαιρετικά όμορφο, καθαρό, φωτισμένο με έναν κόσμο ζωντανό χαρούμενο, όλων των ηλικιών που το απολάμβανε, τρέχοντας ή περπατώντας. Και μετά η συναυλία, την παρακολούθησα στα σκαλοπάτια καθισμένη του αγάλματος (μετά από πολλά χρόνια πεντακάθαρα). Απόλαυσα την όμορφη βραδιά αλλά κυρίως ένιωσα συγκίνηση, γιατί μετά από πάνω από 10 χρόνια ξαναζούσα βράδυ το πάρκο. Νομίζω άρχισε και η δικαίωση των προσπαθειών αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για το πάρκο και πραγματικά το αγαπούν. Γιατί, ως γνωστόν, πολλά παίχτηκαν και θα παίζονται με το πάρκο…».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων. Από την Περιφέρεια Αττικής – τον πολυτιμότερο αρωγό του Αγώνα -, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, ο Σπύρος Πάντζας, εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας, και η εντεταλμένη σύμβουλος για τα Πάρκα Άλση Βασιλική Λάσκαρη και ο περιφερειακός σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός.

Από τους αθλητικούς συλλόγους δρομέων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας, η πρόεδρος του συλλόγου ΣΔΥ Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων), Ελένη Μπερτσάτου, με το μέλος του Δ.Σ. Μανώλια Μιχαλογιαννάκη, ο πρόεδρος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής,  Κωνσταντίνος Σάμιος με τον αντιπρόεδρο Αριστείδη Μάρα, και ο ειδικός γραμματέας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και εκπρόσωπος του Σ.Α. ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, Κώστας Λιαπής.

Από τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα, τερματίζοντας στα 5 χλμ.

 
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η εκκίνηση του 1ου Αγώνα Πάρκου δόθηκε απέναντι από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στις 8:52 μ.μ., την ώρα δύσης του ηλίου, από τον πρόεδρο του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» Γιώργο Διαμαντή. Η διαδρομή των 5 χλμ. περιλάμβανε τρεις στροφές των 1700 μ., δίνοντας τη δυνατότητα στους δρομείς ν’ αναδείξουν τις δυνατότητές τους αλλά και  ν’ απολαύσουν τις ομορφιές του πάρκου. Αμέσως μετά, στις 9:30 μ.μ. ακολούθησε περίπατος μιας στροφής των κατοίκων της περιοχής, αλλά κι όσων θέλησαν χαλαρά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Ο Αγώνας ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό όλων των δρομέων στο Πεδίο του Άρεως  και τις βραβεύσεις/απονομές των τριών πρώτων ανδρών και γυναικών στα 5 χλμ.

Σημειωτέον ότι ο 1ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» έχει χαρακτηριστεί «Πράσινος Αγώνας».  Στον αγώνα πρώτευσαν:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

ΚΑΘ ΧΡΟΝΟΣ

ΜΙΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

1

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΝΕΦΕΛΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

0:20:10

0:20:17

2

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ

 

0:21:46

0:21:50

3

ΠΡΙΣΑΚΑΡΟΥ

ΚΑΤΑΛΙΝΑ

ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘΩΝΟ-ΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

0:21:53

0:21:57

ΑΝΔΡΕΣ

 

ΚΑΘ ΧΡΟΝΟΣ

ΜΙΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

1

ΔΡΟΣΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ

OUTRUN

0:17:27

0:17:30

2

ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

0:18:06

0:18:09

3

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΟ

0:18:12

0:18:16

Η δέσμευση του συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» και της Περιφέρειας Αττικής  είναι  το πάρκο του Πεδίου του Άρεως να αναδειχθεί μέσα από δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, και με τη στήριξη φορέων και πολιτών να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο για τους περίοικους, αλλά και για πολίτες απ’ όλη την Αθήνα, κάθε ηλικίας και κάθε ενδιαφέροντος.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, και σας περιμένουμε όλους στις επόμενες εκδηλώσεις μας για να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να διασκεδάσουμε μέσα σ’ αυτόν τον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας, που δίνει ζωή κι ενέργεια στην πόλη και τους κατοίκους της.