ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Ερμίνας Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 στο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η 1η Ευρωπαϊκή  Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία.

Δράσεις αλλά  και  προγραμματισμένες  ενέργειες  στο  ευρύτερο  πεδίο  της  σύνδεσης  Αθλητισμού Φυσικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία.

Η  διοργάνωση  θα  πραγματοποιηθεί  υπό  την  Αιγίδα  του  Προέδρου  του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου  στο  πλαίσιο  του  EVENTS Project στις  εγκαταστάσεις του Πεδίου του Άρεως και του  Άλσους Βείκου,  με βάση την υφιστάμενη συνεργασία  με την Περιφέρεια και το Δήμο  Γαλατσίου, με  τη  συμμετοχή φορέων  από 14 ευρωπαϊκές χώρες.        

Την  ευθύνη  υλοποίησης  των  έργων  (που  συγχρηματοδοτούνται  κατ’  ευθείαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και του συντονισμού των ανωτέρω δράσεων έχει η ΚΣΔΕΟ “ΕΔΡΑ”.

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής  Καμπάνιας  ενημέρωσης  και  ευαισθητοποίησης  για τη σύνδεση Αθλητισμού /Φυσικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία https://mensproject.eu/lifeislikeabike/#materials

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε ότι «η Περιφέρεια αποτελεί τον συνοδοιπόρο της πρωτοβουλίας για την πρακτική σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία, η οποία είναι σαφές πλέον ότι έχει τη δυναμική να ευαισθητοποιήσει και συσπειρώσει την κοινωνία.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και την  Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ναπαραχωρεί την Αιγίδα αλλά και να παρέχει την τεχνική βοήθειά της για την διοργάνωση των ποδηλατικών δραστηριοτήτων της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία.

Παράλληλα, η ΕΡΤ αναλαμβάνει ως Χορηγός Επικοινωνίας στη Διοργάνωση προγραμματίζοντας, μεταξύ άλλων, μεταδόσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ στην EΡT2, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και στο ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8.