Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών σε συνεργασία τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αφορμή την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού συνδιοργανώνουν την Τετάρτη  27 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Άλσος, την εκδήλωση «BEACTIVE».

Στην εκδήλωση αυτή  θα συμμετέχουν 250-270 μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ Τάξης  του  105ου και του 107ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Τα παιδιά θα επισκεφθούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις,  βόλεϊ και μπάσκετ του Αθλητικού Πάρκου του Αττικού Άλσους και με τη βοήθεια των γυμναστών και των προπονητών, θα παίξουν και θα μυηθούν στα μυστικά των τεσσάρων αυτών αθλημάτων  για 3 ολόκληρες ώρες.

Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9.30πμ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη θα συμμετέχουν επίσης παλαίμαχοι αθλητές, μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού, που θα βρεθούν κοντά στα παιδιά για να παίξουν και να μοιραστούν  στιγμές από το ένδοξο αθλητικό τους παρελθόν.  

Η  Αντιπεριφερειάρχης ΚΤΑ  Ερμίνα  Κυπριανίδου τόνισε ότι: «Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός  μπορεί να αποτελέσει το μέσον ώστε να αναδειχθούν  τα χαρακτηριστικά  της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης που οφείλουν να είναι  βασικά στοιχεία  του Ευρωπαίου πολίτη. Για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».