Την 5η Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά από ευρεία σύσκεψη η ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, κατά την αποχώρησή της από  την σύσκεψη χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας αυτή την πρωτοβουλία διότι οφείλουμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι να κάνουμε πράξη μία ιστορία διεκδίκησης των κινημάτων, πολιτών και πανεπιστημιακών κι όλων όσων κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί. Εμείς στην Περιφέρεια Αττικής στη βάση των μητροπολιτικών μας αρμοδιοτήτων οφείλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην υπόθεση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, διαθέτοντας ανθρώπινους κι υλικούς πόρους, αλλά και συμμετέχοντας  στο πολυσυμμετοχικό σχήμα που θα αναλάβει μελλοντικά τη διαχείριση του χώρου» ανέφερε η κ. Κυπριανίδου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία μοναδική ιστορική ευκαιρία, προχωράμε γοργά στην θεσμική κατοχύρωση της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, δεν πρέπει για κανένα λόγο  να αφήσουμε να πάει χαμένη μια ακόμη ευκαιρία».

Καταλήγοντας, η κ. Κυπριανίδου υπογράμμισε: «Είναι μία κορυφαία πρωτοβουλία τόσο από την άποψη ότι σήμερα είναι η μέρα του περιβάλλοντος όσο κι από την άποψη ότι ανοίγει ο δρόμος επιτέλους για να γίνει πράξη ένα αίτημα δεκαετιών. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου γιατί έχει μεγάλη τέτοια έλλειψη, και μάλιστα σε εποχές που χαρακτηρίζονται ανησυχητικά από κλιματική αλλαγή. Ως εκ τούτου δίνουμε μεγάλη προσοχή στους ελεύθερους χώρους και στην ανάταξή τους, και επιδιώκουμε με  μητροπολιτικής εμβέλειας παρεμβάσεις να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πνεύμονες πρασίνου κι αναψυχής».