Στην συνεδρίαση του την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αποφάσισε μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου την επαναλειτουργία του δεύτερου Δημόσιου Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων που βρίσκεται στη Μάνδρα της Δυτικής Αττικής.

kteo-flyer-coverΗ Νέα Περιφερειακή αρχή υποστήριξε και υποστηρίζει εμπράκτως τη λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ. Από την αρχή της θητείας της έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσουν, με επάρκεια και ασφάλεια, τα δημόσια ΚΤΕΟ των οποίων η λειτουργία είχε διακοπεί στις αρχές του 2013.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια πλήρους λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ Χολαργού, που αναβαθμίστηκε μηχανολογικά, με βάση σύγχρονες προδιαγραφές και παρέχει πλήρως πιστοποιημένες υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαία η ανοδική πορεία του: σήμερα – αν και βρέθηκε εκτός αγοράς για χρόνια – έχει ελέγξει ήδη 13.762 οχήματα και έχει εισπράξει 696.418 ευρώ υπέρ του δημόσιου προϋπολογισμού. Το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εγγυώνται την ασφαλή οδική συμπεριφορά των οχημάτων.

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια Αττικής αναπτύσσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Χολαργού. Βασικοί αποδέκτες των δράσεων ενημέρωσης που εστιά-ζουν στην ωφέλεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ελέγχου οχημάτων είναι υπηρεσίες και φορείς, όπως ΚΕΠ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, οι Δήμοι της Περιφέρειας της Αττικής, ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ, Σωματεία ΤΑΞΙ και οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, εκπαιδευτές οδήγησης, εταιρείες διανομής πετρελαίου κ.α. Ήδη έχουν επιτευχθεί συμφωνίες ώστε να δημόσια ΚΤΕΟ να παρέχουν υπηρεσίες για τα οχήματα του ΕΚΑΒ, των Δήμων Αγ. Παρασκευής, Παλλήνης, Ηλιούπολης, Ν. Ψυχικού και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου : «Στόχος είναι ο πολίτης-οδηγός όχι μόνο να καλύπτεται τυπικά, αλλά και να είναι ουσιαστικά ασφαλής μετά τον έλεγχο του οχήματος του».

Επιπλέον για την Περιφέρεια Αττικής, τα δημόσια ΚΤΕΟ αποτελούν εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Τα έσοδα τους κατατίθενται σε ειδικό κωδικό του Κρατικού Προϋπολογισμού από όπου επιστρέφουν και πάλι στον πολίτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής: https://www.patt.gov.gr/category/politis/2-5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82/%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd/