Την Τετάρτη 13 Απριλίου πραγματοποιείται η δεύτερη διανομή τροφίμων στα 9 σημεία που έχει ορίσει η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Καισαριανής, Ηλιούπολης και Δάφνης-Υμηττού.

Αυτή η δεύτερη διανομή αποτελεί συνέχεια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος τον Μάρτιο, και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση της υλοποίησης τον Δεκέμβριο του 2016.  

Οι δικαιούχοι, οι οποίοι ειδοποιούνται ατομικά με όλα τα πρόσφορα μέσα για το σημείο και την ώρα διανομής, θα παραλάβουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα, βρεφικές τροφές), φρούτα, λαχανικά και νωπό κοτόπουλο. Η ποσότητα που λαμβάνει η κάθε οικογένεια καθορίζεται από τον αριθμό των μελών της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, δήλωσε ότι οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ενώ παράλληλα οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες, ο καθορισμός των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε οικογένειας και να προσφερθούν στοχευμένες υπηρεσίες.

Η Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων μας η στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και, κυρίως, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανέργων, με όρους ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια, γιατί κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του στην κρίση».