Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αθήνας επισκέφθηκε τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Συνεταιρισμό «ΕΔΡΑ» στο Ίλιον. Ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο κ. Μαρία Κεράσογλου και το υπόλοιπο αξιόλογο προσωπικό στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Ιλίου (το Κοινωνικό Συσσίτιο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο), στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Νεφέλη», στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» και στο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης «Χρυσαλίδα», που λειτουργούν στο πλαίσιο προαγωγής της ψυχικής υγείας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.

210530 edra lewtsakos

Ειδική αναφορά έγινε στις δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία) και τα δύο προστατευόμενα Διαμερίσματα (Πρόγραμμα αποασυλοποίησης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»), στο Πρόγραμμα «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών», στο Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΑΜΠΤΩ» για πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση αστέγων στον κοινωνικό ιστό, στο πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ.1 για Επιμορφωτικά Προγράμματα Ενηλίκων κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων ομάδων και σε ανάλογου περιεχομένου Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

210530 lewtsakos edra

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης στηρίζουν δράσεις ευαισθητοποίησης, θεραπευτικές παρεμβάσεις και υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, θέτοντας ως προτεραιότητα το παιδί και την οικογένεια, με στόχο την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των πολιτών.Είναι επιβεβλημένη ανάγκη συνεργασίας με τέτοιους φορείς, που αφήνουν το κοινωνικό τους αποτύπωμα και μας υπενθυμίζουν έμπρακτα τον αγώνα όλων μας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.