Καθημερινοί έλεγχοι και εργασίες καθαριότητος στα ρέματα του Δυτικού Τομέα Αθηνών από τα συνεργεία της Περιφέρειας, εν όψει της χειμερινής περιόδου, για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων

200827 rema23Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες καθαρισμού όλων των ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας, ειδικότερα σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα εν όψει της χειμερινής περιόδου. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε επικίνδυνα σημεία των ρεμάτων για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων και την άμεση αποκατάστασή τους για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών των πολιτών.

200827 rema20Συγκεκριμένα, τα τεχνικά κλιμάκια έχουν προβεί σε εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πιθανών προβλημάτων:

  1. Στα τεχνικά επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αχαίας, Ναυσικάς, Μυκάλης, Πετμεζά και Ναπολέοντος Ζέρβα του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν τη ροή των υδάτων του ρέματος.
  2. Στο ρέμα επί της οδού Κωστή Παλαμά υπάρχουν πολύ λίγα σκουπίδια που δεν εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.
  3. Καθαρίστηκαν πλήρως οι αγωγοί Καματερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκος, τόνισε το αίσθημα καθήκοντος και την υποχρέωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, με συνέπεια και δέσμευση απέναντί τους. Ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία υγειονομικής κρίσης η Περιφέρεια Αττικής παραμένει άγρυπνη στο πλευρό των πολιτών.