Σήμερα 23 Απριλίου 2021 συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δυτικού Τομέα Αθηνώνυπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου για τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου πλαισίου για τοβέλτιστο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

210423 sopp antipyriki periodos

Συζητήθηκε εκτενώς το πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο. Συγκεκριμένα, έγινε σύντομος απολογισμός, συζητήθηκαν προβλήματα και δόθηκαν κατευθύνσεις για τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, οργανώθηκαν οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας κατά την εκδήλωση πυρκαγιών, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Επιπρόσθετα, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος και η ετοιμότητα δράσης των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας και επισημάνθηκε η σημαντική αρωγή των εθελοντικών ομάδων στη συνολική προσπάθεια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών,της ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Στρατού και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα και αποτελούν μέλη του ΣΟΠΠ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Ο κ. Λεωτσάκος  ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και επαγρύπνηση, ώστε να υπάρχει άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση. Τόνισε, τέλος, ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης θέτει την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών στον πυρήνα των προτεραιοτήτων του.