ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στα νερά του Φαληρικού Όρμου η 1η Ρεγκάτα Παραδοσιακών Ιστιοφόρων Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» που φιλοδοξούμε να καταστήσουμε στο μέλλον σε θεσμό. Η ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκε την 31.10 και 1.11.2020 από τον Ναυταθλητικό Όμιλο 78, τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας πλαισιώθηκε από σειρά υποστηρικτικών δράσεων, επικεντρωμένων κυρίως στην αγάπη για τη θάλασσα και την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ειδικότερα:                                

•Η Ρεγκάτα συμμετείχε στο παγκόσμιο δίκτυο Sailors for the Sea, ακλουθώντας τις πλέον αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να ανακηρυχθεί σε μία από τις CLEAN REGATTAS 2020 διεθνώς. Τα πληρώματα δεν χρησιμοποίησαν πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης, αλλά υπήρχε συγκεκριμένη πηγή πόσιμου νερού με ειδική σήμανση για τον ανεφοδιασμό των ατομικών παγουριών.

•Στο πλαίσιο του προγράμματος γαλάζιας κυκλικής οικονομίας Blue Cycle, εγκαταστάθηκαν ειδικοί σταθμοί συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στη ναυταθλητική μαρίνας Καλλιθέας, ενώ τοποθετήθηκε ειδικός κάδος της Playroom για την ανακύκλωση πλαστικών παιδικών παιχνιδιών που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και τα οποία, είτε θα επαναχρησιμοποιούνται ατόφια είτε θα ανακυκλώνονται στο εργαστήριο του Blue Cycle, ώστε να «μεταμορφωθούν» σε νέα παιδικά έπιπλα και παιχνίδια.