ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3.9.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ολοκληρώθηκε η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους από τη φονική κακοκαίρια κατοίκους των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”

 

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα της Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Έλενας Βάκα, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς του Δήμου της.

Στο πλαίσιο των οδηγιών που έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, άμεση ήταν, για άλλη μια φορά, η κινητοποίηση της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρας Νάνου, η οποία σε συνεννόηση με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του Δήμου Χαλκιδέων, συντόνισε και οργάνωσε, μέσω του Κέντρου Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού (Κέντρο Logistics) εντός της θεσμικής αποστολής του, την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης που ζητήθηκαν, βάσει των αναγκών που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί.

Ειδικότερα, στις 02 και 03.9.20 ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν 26.450 τεμάχια ειδών, τα οποία συσκευάσθηκαν σε είκοσι μια (21) παλέτες, σε μία εκ νέου χειρονομία αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όσο περνά ο καιρός από τις φονικές πλημμύρες, τόσο αναδεικνύονται οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι συνάνθρωποί μας που επλήγησαν. Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται έμπρακτα και ουσιαστικά στο πλευρό και του Δήμου Χαλκιδέων, υλοποιώντας έναν κύκλο προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Ευχόμαστε για άλλη μια φορά καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας που βιώνουν αυτή την σκληρή δοκιμασία, καθώς και στη Δημοτική Αρχή για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει στην διαχείριση των συνεπειών αυτής της πρωτοφανούς καταστροφής.» 

Ακολουθεί ο κατάλογος των ειδών που παρελήφθησαν από τον Δήμο Χαλκιδέων

• παιδικές πάνες

• κουβέρτες, παπλώματα, παπλωματοθήκες, κουρτίνες

• πετσέτες προσώπου, χεριών, μπάνιου και κουζίνας, μπουρνούζια

• μωρομάντηλα, μαξιλάρια

• ανδρικά-γυναικεία-παιδικά εσώρουχα, σκουφιά-κασκώλ, γάντια, ανδρικά-γυναικεία-παιδικά εσώρουχα, ανδρική-γυναικεία-παιδική  υπόδηση

• τραπεζομάντηλα, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, καπέλα, σακούλες τροφίμων

• αφρόλουτρα, σερβιέτες