ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                ΚΑΛΛΙΘΕΑ 5.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πραγματοποιήθηκε στις 5.11.2020 η 6η συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, με αντικείμενο τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την δημόσια υγεία με έμφαση στην πρόληψη και τον συμπτωματικό έλεγχο»

Στις 5.11.20 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών η 6η συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πρόληψης και συμπτωματικού ελέγχου που είχε ως αντικείμενο:

Την παρουσίαση του πρωτόκολλου παραπομπής συμπτωματικών ασθενών στο Κέντρο Αναφοράς covid-19, το οποίο στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

• Την παρουσίαση των δράσεων των Δήμων που αφορούν σε προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου κατά του Covid19 και άλλων σοβαρών ασθενειών.

• Τη δυνατότητα παραγωγής video από έμπειρους χρήστες της πλατφόρμας την οποία και μετέπειτα προβολής στο AtticaTV.

Την αναζήτηση παρόχων υγείας, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, την εγγραφή τους στο λογισμικό των Δήμων και την εξειδίκευση του τρόπου επικοινωνίας με τους πολίτες για την εγγραφή τους στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας ή των Κέντρων Κοινότητας.

• Την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων για το πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, τα οποία θα διανεμηθούν σε Δήμους και Περιφέρειες.

                                
Στην τηλεδιάσκεψη συμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου. Την οργάνωση της συζήτητσης ανέλαβε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νίκος Σοφός, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του στελεχιακού δυναμικού της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Τομέα Αθηνών, καθώς και των Δήμων που εμπίπτουν στη χωρική μας αρμοδιότητα.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για τις 04.12.2020.