ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                      ΚΑΛΛΙΘΕΑ   20.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώθηκε στις 20.12.2020 από τον παγκόσμιο οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας, Envolve Entrepreneurship, και τον Δήμο Νέας Σμύρνης με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει του επικείμενου 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως κεντρικούς άξονες των “ιδεών” τους την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Περιφέρεια Αττικής “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή τον διαγωνισμό και ενθάρρυνε το εγχείρημα για την υγιή ένταξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της αειφορίας στα σχολεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου, που παρακολούθησε την ημερίδα δήλωσε «Υποστηρίζουμε ένθερμα τέτοιους διαγωνισμούς και ημερίδες που ενισχύουν την εξωστρέφεια του σχολείου και ενθαρρύνουν μαθητές και μαθήτριες να καλλιεργήσουν τα «soft skills» που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Θέλουμε να «επενδύσουν» στην εικόνα τους μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία, το επιχειρηματικό πνεύμα, την οργάνωση και την καινοτομία, την κριτική σκέψη, την ενσυναίσθηση, τη σωστή διαχείριση του χρόνου. Θα παρακολουθούμε από κοντά τέτοιες πρωτοβουλίες που ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και είναι ψηλά στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη».

Ο μαθητικός διαγωνισμός, που είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και του Δήμου Ορεστιάδας.

Πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/