ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

                                                                                                                                                             ΚΑΛΛΙΘΕΑ 10.7.2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 “Συνάντηση εργασίας της Δήμητρας Νάνου και του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιου Θεοχάρη”

 

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών  Δήμητρας Νάνου και του Προέδρου του  ΟΚΑΝΑ Αθανάσιου Θεοχάρη. Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα, συμμετείχε ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραγιάννης Χρήστος και ο συνεργάτης του Προέδρου κ. Τρακάκης Αναστάσιος.

Η κα Νάνου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον κ. Θεοχάρη για τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ και ειδικά για τα μέτρα που ελήφθησαν από τον Οργανισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους θεραπευόμενους.

IMG-9e0855b96412b0245499a5b8a0027817-V.jpg

Συζητήθηκαν τα πεδία κοινής δράσης και ειδικότερα οι υπηρεσίες ειδικά που παρέχονται από τον ΟΚΑΝΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών. Τονίστηκε από την πλευρά της κας Νάνου η βούλησή της να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις το έργο του ΟΚΑΝΑ, λαμβανομένου υπόψη ότι εντός της χωρικής μας αρμοδιότητας λειτουργούν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων των Δήμων (Νέας Σμύρνης & Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, Ταύρου, Μοσχάτου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας) που τελούν υπό την επιστημονική εποπτεία του ΟΚΑΝΑ. Αποφασίστηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών, με συμμετοχή σε νέα συνάντηση εργασίας και υπηρεσιακών παραγόντων ποκειμένου να εξειδικευθούν τα πεδία συνεργασίας.

Η κα Νάνου  εξέφρασε την ειλικρινή βούληση και διάθεση για την ενίσχυση των ειδικών ομάδων θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ με είδη πρώτης ανάγκης που τα χρειάζονται, ειδικά κατά την πανδημία του Covid-19, μέσω του Κέντρου Logistics που διαχειρίζεται ο Νότιος Τομέας Αθηνών.

Τονίστηκε πόσο σημαντική είναι η ανιδιοτελής προσφορά όλων των  φορέων σε υλικά και μέσα για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των θεραπευομένων του Οργανισμού, αρκετοί εκ των οποίων είναι άστεγοι ή είναι αδύναμοι εισοδηματικά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Θεοχάρης παρέλαβε είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, με την συνεργασία και επίβλεψη της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου τομέα Αθηνών Δήμητρας Νάνου.

IMG-9e0855b96412b0245499a5b8a0027817-V.jpg JPG 242,38 KB19/08/21 12:48:15