ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                                                                             ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2/7/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υλοποιήθηκε την 1.7.2020 η 3η συνάντηση εργασίας, στη Π.Ε Νοτίου Τομέα, με αντικείμενο τον πολιτικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την δημόσια υγεία, με έμφαση στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο

 

Την 1.7.2020 πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, του στελεχιακού δυναμικού της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Τομέα Αθηνών, καθώς και των Δήμων που εμπίπτουν στη χωρική μας αρμοδιότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρας Νάνου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της Αντιπεριφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα επιμέρους προγράμματα και δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται σε κάθε Δήμο χωριστά, με σκοπό την καταχώρισή τους σε ενιαία πλατφόρμα, την επικαιροποίηση και τη  στατιστική επεξεργασία και χρήση των δεδομένων.

Το πρόγραμμα αποβλέπει στην προώθηση καλών πρακτικών οριζόντια σε όλους τους Δήμους της Αττικής με απώτερο στόχο την αλλαγή κουλτούρας και την υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών από τους πολίτες.

Τέλος, αποφασίστηκε ο τακτικός προγραμματισμός συναντήσεων εκπροσώπων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Τομέα Αθηνών χωριστά με υπηρεσιακούς παράγοντες δήμων, ώστε να παρακολουθείται η υλοποίηση εφαρμογής κάθε προγράμματος και να γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης, με την αρωγή ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Αττικής και επιστημονικών φορέων.

Τη συνάντηση εργασίας οργάνωσε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νικ. Σοφός, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, κ. Σωτ. Παπασπυρόπουλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κ. Αγνή Γκέτσιου από το γραφείο Περιφερειάρχη και εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους του Νότιου Τομέα Αθηνών: η κ. Αλίκη Τσουμάνη (Παλαιό Φάληρο), η κ. Χρυσούλα Παπαθανασίου, Τμηματάρχης Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας (Καλλιθέα), η κ Θεώνη Φωτιάδη, η κ. Αναστασία Κοιλού και ο κ. Νότης Γιατζίδης, Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Νέα Σμύρνη), ο κ. Πάνος Μπαντούνας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, ο κ. Χαράλαμπος Μπέλλος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Αθανάσιος Μπαμπανάς (Άγιος Δημήτριος), η κ. Ουρανία Ζαχαροπούλου, Δ/ντρια Κοινωνικής Αντίληψης (Άλιμος), η κ. Τριάδα Κουρτέσα, Συντονίστρια ΚΕΠ Υγείας (Αργυρούπολη – Ελληνικό) και η κ. Δήμητρα Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας (Μοσχάτο – Ταύρο).