Δημοπρατείτε το έργο της αποκατάστασης και ανακατασκευής του διωρόφου διατηρητέου κτηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών επί της οδού Πειραιώς, στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Το έργο προϋπολογισμού 1,6 εκατ. € χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας, της ΑΣΚΤ και του Υπ. Πολιτισμού.
Τις προηγούμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Π. Χαραλάμπους μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν το χώρο της Σχολής και συζήτησαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες του έργου.
Ο Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών δήλωσε ότι: Το έργο αποκατάστασης του Νεοκλασικού κτιρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών, είναι ένα έργο στην Μεγάλη Ιδέα της Ανάδειξης της Πειραιώς ως άξονα Πολιτισμού και η νέα χρήση του θα είναι εντευκτήριο, χώρος ψυχαγωγίας των Φοιτητών και νέων εκπαιδευτικών Υποδομών. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής για την συνεργασία και την υποστήριξη της.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι: “Η ενίσχυση και αναβάθμιση του πολιτιστικού χάρτη της Αττικής αποτέλεσε προτεραιότητα για την Περιφέρεια όλη την προηγούμενη περίοδο. Αποτυπώθηκε με τη χρηματοδότηση σημαντικού αριθμού έργων και παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ειδικά για το έργο στην Καλών Τεχνών αυτό επιβεβαιώνει την πολύπλευρη συνεργασία της Περιφέρειας με τη Σχολή και υπογραμμίζει την προσπάθειά μας να αναδειχθεί ο ιστορικός χαρακτήρας και η φυσιογνωμία της οδού Πειραιώς και να υποστηριχθούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο νέων υποδομών, αποδίδοντας παράλληλα, ένα ισχυρό τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή.ΑΣΚ3