Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων» στον «Αστρολάβο» την Κυριακή 7 Απριλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Άγιου Μύρωνα» για όλες αυτές τις τόσο σημαντικές δραστηριότητές τους.  Ανέφερε ότι σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτές που περνάμε, η Περιφέρεια δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον της για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για τα Αντικύθηρα προκειμένου να ανασχεθεί η ερήμωση του νησιού. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η επανέναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου των Αντικυθήρων με 3 παιδάκια έπειτα από 25 χρόνια. Το γεγονός αυτό είναι κορυφαίο για το νησί και αξίζουν συγχαρητηρίων οι γονείς των παιδιών Διονύσης και Δέσποινα.

Ένα ακόμα εμβληματικό έργο που είναι σε εξέλιξη είναι η εγκατάσταση του Ερευνητικού Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Για τη δημιουργία του έργου αυτού έχουν παραχωρηθεί 35 στρ. από την Εγχώρια Περιουσία και εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να υπογραφεί το συμβόλαιο.

Ένα άλλο έργο το οποίο λίμναζε για πολλά χρόνια είναι ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού, για το οποίο υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων.

Ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε ότι την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου άνοιξαν οι φάκελοι των καλλιτεχνικών προσφορών για την κατασκευή του μνημείου των Συμιακών σφουγγαράδων που βρήκαν και παρέδωσαν ολόκληρο το περιεχόμενο του ναυαγίου αλλά και τον περίφημο μηχανισμό. Ο μηχανισμός αυτός είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα των προγόνων μας και αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό τεχνολογίας αλλά και συμπεριλαμβάνει συμπυκνωμένη ΓΝΩΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ χιλιάδων ετών. Τελειώνοντας, ανέφερε την φράση της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου ότι τα Αντικύθηρα θα γίνουν το πρώτο ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ.