Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής «Κουντουριώτεια 2018» που πραγματοποιήθηκαν στην Ύδρα για την επέτειο των 83 χρόνων από τον θάνατο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπέρος παρακολούθησε την τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια την ομιλία από τον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. κ. Αντώνιο Καλκούνη μέσα στην Ιερά Μητρόπολη.

Έπειτα, ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στεφάνια στην προτομή και στον τάφο του Ναυάρχου και δήλωσε ότι ο Παύλος Κουντουριώτης αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο Παύλος Κουντουριώτης υπήρξε μεγάλος πατριώτης, μεγάλος Έλληνας και μεγάλος ηγέτης, ο οποίος με την απαράμιλλη τόλμη του κατάφερε να απελευθερώσει τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, συνέβαλε στο μεγάλωμα της Ελλάδας και στην εδραίωση και επικράτηση  του Ελληνικού Στόλου από το ‘12- ’13 στο Αιγαίο. Η μνήμη του θα είναι αιώνια.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι οι Έλληνες ενωμένοι –από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 1821, το ’12-’13 και το ’40– κάνουν θαύματα!