Τις περιοχές Αγίου Γεωργίου και Βασιλικών που παρουσιάζουν προβλήματα με την απορροή των υδάτων επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σαλαμίνας κ. Βασίλειο Φασουλή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συναντήθηκε με κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς και με τους Προέδρους των Εξωραϊστικών τους Συλλόγων, οι οποίοι εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα λιμνάζοντα ύδατα στις περιοχές τους. Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου το πρόβλημα θα επιλυθεί με την ανακατασκευή του κεντρικού δρόμου. Στα Βασιλικά το πρόβλημα είναι σύνθετο και απαιτείται ειδική μελέτη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το έργο των ομβρίων στο Βουρκάρι, στην διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σαλαμίνος (περιοχή Μπεγνή) όπου παρουσία της αρχαιολόγου κ. Άντας Κάτουλα, του Αντιδημάρχου κ. Βασίλειου Φασουλή, του αναδόχου του έργου και μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα επί της Ζωοδόχου Πηγής μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να εκτελεστεί το υπόλοιπο έργο πριν από την έλευση του καλοκαιριού.

Κατόπιν, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο του δικτύου των ακαθάρτων στο Καματερό, όπου συναντήθηκε με κατοίκους των πολυκατοικιών της περιοχής και με την Αντιπρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καματερού όπου συζήτησαν το πρόβλημα της σύνδεσης που αντιμετωπίζουν με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. Στην περιοχή των Σεληνίων ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού και την προσεχή εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία ο παραλιακός δρόμος.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος μετέβη στο γήπεδο των Αμπελακίων όπου διαπίστωσε την εξέλιξη των εργασιών αναβάθμισης και εξέλιξης του γηπέδου, οι οποίες χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 520.000,00 €. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η αντικατάσταση του χλοοτάπητα.