Στην Αίγινα βρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, προκειμένου να επισκεφτεί το εργοτάξιο στο οποίο συναρμολογείται ο υποθαλάσσιος αγωγός -της ΕΥΔΑΠ- σύζευξης της Σαλαμίνας με την Αίγινα, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κο Μούρτζη Δημήτρη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και επισκέπτες της Αίγινας και αποτελεί κορυφαίο στόχο για την Π.Ε. Νήσων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον εργοταξιάρχη για την πορεία του έργου. Εξελίσσεται με μικρή καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Εντός των προσεχών εβδομάδων, θα γίνει η μεταφορά του αγωγού δια θαλάσσης στο Αιάντειο της Σαλαμίνας για την ολοκλήρωση της άρμοσης και εν συνεχεία, η πόντισή του στον πυθμένα του Σαρωνικού. Εκτελείται σύμφωνα με τις επιταγές και τις προδιαγραφές της επιστήμης και της τέχνης, με σεβασμό στο περιβάλλον καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελάχιστη όχληση των περιοίκων.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τη Σουβάλα, στο σημείο που κατολισθαίνει σαθρός βράχος πάνω σε οικία. Εκεί συναντήθηκε με τους κατοίκους όπου τους διαβεβαίωσε ότι με την διάνοιξη οδού πρόσβασης προς το σημείο της κατολίσθησης, καταβάλλονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας η απομάκρυνση του βράχου με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, έτσι ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος και να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στην περιοχή, το συντομότερο δυνατό.