Λ

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Π. Χατζηπέρος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εμπορικής Διεύθυνσης του Ομίλου ATTICAGroup.

Αρχικά, ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλά ταξίδια με ήρεμες θάλασσες! Στη συνέχεια, εξέφρασε τις θέσεις της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά, ήτοι την καλυτέρευση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την πύκνωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Εκ μέρους της εταιρείας, υπήρξε διαβεβαίωση για την αύξηση των δρομολογίων με την προσθήκη νέων πλοίων και βέβαια, την συνεπαγόμενη αύξηση της μεταφορικής της ικανότητας.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε την προοπτική τόσο για την επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Ιαματικών Πηγών, όσο και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Μεθάνων. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε τη δρομολόγηση και ταχύπλοων πλοίων προς τα Μέθανα.

Κατόπιν, τόνισε ιδιαίτερα τον απαραίτητα έγκαιρο προγραμματισμό των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης, σε μία περίοδο που παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως θα συνεχιστεί η παροχή κινήτρων ή εμπορικών εκπτώσεων προς τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Τέλος, ενημέρωσε για την αναβάθμιση και του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας Αίγινας, το οποίο θα μπορεί να δέχεται πλέον και ταχύπλοα πλοία.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία κατανόηση.

 JPG 99,67 KB18/08/21 07:43:551.jpg