Στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια ίδρυσης των λαϊκών αγορών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που διοργανώθηκε από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαραθώνα, και πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Προμπονά στο Μαραθώνα, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, με θέμα το ρόλο των Λαϊκών Αγορών σήμερα, καθώς και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης στην ομιλία του τόνισε ότι : «Θα ενισχύσουμε τους παραγωγούς και τους εμπόρους στις λαϊκές αγορές, προκειμένου ο τελικός αποδέκτης ο καταναλωτής, να προμηθεύεται τα προϊόντα στην χαμηλότερη δυνατή τιμή. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής να αναγνωρίσει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο του θεσμού των Λαϊκών Αγορών. Για το λόγο αυτό άλλωστε», σημείωσε, «ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σύσταση ειδικής θεματικής Αντιπεριφέρειας. Στόχος μας είναι η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των Λαϊκών Αγορών κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα», ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π. Μόσχο που έκανε «ό,τι μπορούσε για την τήρηση των κανόνων λόγω covid-19 ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν οι λαϊκές».

7270.jpg JPG 200,83 KB19/08/21 12:54:53