Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Αττικού Άλσους για την Απονομή των καλλιτεχνικών βραβείων «Λήκυθος» και τη Μετονομασία του θεάτρου Αττικού Άλσους σε θέατρο «Κατίνα Παξινού» από την Περιφέρεια Αττικής, είχε την χαρά να παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου.

210706 teleti

Τα καλλιτεχνικά βραβεία «Λήκυθος» αποτελούν ένα νέο θεσμό, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη και τη θερμή υποστήριξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με στόχο να επιβραβεύονται σε ετήσια βάση από την Περιφέρεια Αττικής εκπρόσωποι από τους χώρους του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού, της υγείας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι με το έργο τους προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνισμού.«Επενδύουμε στον πολιτισμό, στηρίζουμε τους ανθρώπους του και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της τελετής, την οποία παρουσίασε η κα Μαίρη Βιδάλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της επιγραφής μετονομασίας του θεάτρου του Αττικού Άλσους σε θέατρο «Κατίνα Παξινού» προς τιμήν της μεγάλης ηθοποιού. 

Η μετονομασία του θεάτρου έγινε μετά από σχετική εισήγηση και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. «Αποτελεί ελάχιστο χρέος τιμής προς τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό Κατίνα Παξινού να δοθεί το όνομά της σε έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους πολιτισμού που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ο ηθοποιός και εγγονός της μεγάλης Κατίνας Παξινού Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.