Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννης μαζί με  τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Πάντζα Γιώργο, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Κοκκινάκη Σπύρο, εκφράζοντας του την διαφωνία τους για την δημιουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας  στο Πόρτο Γερμενό, του Δήμου Μάνδρας –  Ειδυλλίας & Ερυθρών.

Τεκμηρίωσαν τις απόψεις τους προς τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αναφέροντας πως, η συγκεκριμένη περιοχή (Πόρτο Γερμενό) αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης, κυρίως την θερινή περίοδο, για τους πολίτες ολόκληρης της Αττικής.

Επιπλέον, τόνισαν πως με την δημιουργία μίας τέτοιας δραστηριότητας, θα ζημιωθεί ακόμη περισσότερο η τοπική οικονομία, που έχει ήδη πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες με την καταστροφή μέρους της ΠΕΟΑΘ. 

 Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, για την ικανοποίηση όμως του αιτήματος απαιτείται εκ νέου ύπαρξη δημοκρατικών αντιδράσεων από φορείς και πολίτες για την αποτροπή δημιουργίας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Πόρτο Γερμενό, παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
 

 JPG 60,51 KB18/08/21 04:17:1400007.jpg