Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή, 27 Ιουνίου, από την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, ανοικτή εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT II.

H Πρωτοβουλία συνιστά κοινή προσπάθεια των έργων “URBACT MARKETS, στο εταιρικό σχήμα του οποίου συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής και “Sustainable Food in Urban Communities”, στο οποίο συμμετέχει η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίωνκαι αποσκοπεί στην αναγνώριση και αξιοποίηση της δυναμικής των αγορών ως πόλων βιώσιμης κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

 

Η Βαρβάκειος Αγορά, και η «γειτονιά της», αποτέλεσαν το σημείο εστίασης της εκδήλωσης, η οποία φιλοξενήθηκε στο χώρο «Συν Αθηνά» και αποσκοπούσε στην προβολή της Βαρβακείου ως χώρου συνάντησης ελληνικών αλλά και ξένων γεύσεων, καθώς και ως πόλου αστικής ανάπτυξης και πολιτισμού. Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία, από γνωστούς Έλληνες μάγειρες αλλά και μάγειρες άλλων κοινοτήτων, πιάτων βασισμένων στη γαστρονομική παράδοση και σε υψηλής ποιότητας υλικά από διάφορες περιοχές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τους ευχαριστούμε θερμά για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της, οι σεφ Κλεομένης Ζουρναντζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος και Νίκος Καραθάνος, που δημιούργησαν και ανέδειξαν ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις καθώς και κοινωνικοί φορείς μεταναστών και συγκεκριμένα η “Κοινότητα των Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα” και ο “Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος” που ετοίμασαν παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους.