Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2018, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών, σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου, συνεχίζουν τις Εφαρμογές Επίγειων Ψεκασμών Κουνουπιών (προνυμφοκτονιών), από Δευτέρα 20 Αυγούστου ως εξής :
1) την διενέργεια της 9ης Εφαρμογής Επίγειων Ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής,
2) την διενέργεια της 9ης Εφαρμογής Επίγειων Ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο σκεύασμα, σε περιοχές-εστίες περιαστικά των Δήμων της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής,
3) την διενέργεια της 10ης Εφαρμογής Επίγειων Ψεκασμών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο σκεύασμα και ειδικές επεμβάσεις-στοχευμένοι ψεκασμοί κουνουπιών, μετά από Υγειονομική Αναγνώριση και Εντομολογική Επιτήρηση στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μαραθώνος και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς και Υγειονομική Έρευνα και Εντομολογική Επιτήρηση, σε περιοχές του Δήμου Ωρωπού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση του Έργου και την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Οι εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές-εστίες, αναγράφονται αναλυτικά στο πίνακα που περιλαμβάνεται στο έγγραφο υπηρεσίας που ακολουθεί.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ PDF 97,44 KB18/08/21 06:26:55