ΑφίσαΟ φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», διοργανώνει την  1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου , που έχει σαν στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών καθώς και για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, AntonioTajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ενώ έχει λάβει και την Αρωγή & Στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ προσφέρει στη διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξη της.

Στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο – Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου – το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, γιόγκα, τρέξιμο και στίβο ενώ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία θα συμμετέχουν 14 χώρες και 35 φορείς ενώ και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το κοινό, τόσο για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες όσο και για την παρακολούθηση των δρώμενων.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του εθελοντικά, μπορεί να ενημερωθεί και να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση σε αυτό το link

http://eventsproject.eu/index.php/el/3-days-events-in-athens/become-a-volunteer

Δήλωση συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες για το κοινό

https://www.eventbrite.co.uk/e/1-1st-european-sport-physical-exercise-event-for-mental-health-tickets-47709635805

Για περισσότερες πληροφορίες :

www.edra-coop.gr

www.eventsproject.eu

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ PDF 604,75 KB18/08/21 06:36:50