ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟΟ Περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, σας προσκαλούν στην παιδική θεατρική παράσταση:

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:30

στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
(Περιφερειακός Γαλατσίου, Τουρκοβούνια)

Tηλ. επικοινωνίας: 210 6929 022, 213 2063 576

  
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

   

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τα παιδιά θα μάθουν πολλά ηθικά διδάγματα για τις αξίες της φιλίας, του σεβασμού, της αγάπης, της πίστης κι ακόμα θα καταλάβουν πόσο πολύ πρέπει να σέβονται και να αγαπάνε τη φύση. Αλλιώς λουλούδια όπως ο νάρκισσος, ο υάκινθος, το εντελβάις, το γιασεμί, το χρυσάνθεμο αλλά και η αμυγδαλιά θα εξαφανιστούν σιγά σιγά. Κι όπως η φιλία θέλει πότισμα για να διατηρηθεί, έτσι και τα λουλούδια χρειάζονται τη φροντίδα μας, για να ζουν και να ομορφαίνουν τη ζωή μας, τον κήπο μας, την αυλή μας, το μπαλκόνι μας και γενικά το περιβάλλον μας.

  
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Το έργο είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, εμπνευσμένη από την παγκόσμια και την ελληνική μυθολογία. τα παιδιά μαθαίνουν τις ιστορίες των λουλουδιών που κάποτε ήταν άνθρωποι και έγιναν λουλούδια. Οι ιστορίες των λουλουδιών ξεκινούν όταν η μικρή Βιολέτα παίζει στον κήπο της γιαγιάς της, κόβει ένα τριαντάφυλλο κι αυτό αρχίζει να κλαίει γιατί πονάει. Πως είναι δυνατόν τα λουλούδια να είναι ζωντανά και να μιλάνε με ανθρώπινη λαλιά; Να έχουν ψυχή και αισθήματα; Η Βιολέτα μαθαίνει ότι τα λουλούδια ήταν κάποτε άνθρωποι και θέλει να ακούσει τις ιστορίες τους. Γιατί κάθε λουλούδι έχει τη δική του ξεχωριστή καταγωγή και το δικό του όνομα. Έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι των παλιών μύθων του κόσμου για το πώς τα λουλούδια γεννήθηκαν και πήραν το όνομά τους. Ο κήπος της γιαγιάς μεταμορφώνεται σε μεγάλο κήπο της γης κι αρχίζει να ζωντανεύει και μαζί του όλες οι παλιές ιστορίες που διηγούνται τα λουλούδια με πολύ κέφι, χιούμορ και ευαισθησία.

Οι περιπέτειές τους μας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο και μας μεταδίδουν αρώματα, χρώματα και ήχους από τις χώρες που επισκέπτονται. Η μικρή Βιολέτα μοιράζεται με τους μικρούς μας φίλους τα θετικά μηνύματα που φέρουν τα παραμύθια των λουλουδιών και συμφιλιώνεται μαζί τους για πάντα.   

   
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα, Εύη Μητσοπούλου,
Σκηνικά-Κοστούμια: Αναστασία Κουτουμάνου,
Μουσική: Κυριάκος Κατσιαδράμης,

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Μπεθάνη
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου,
Φωτισμοί: Αχιλλέας Κουτσούρης

Διανομή: Βάσια Αργέντη, Θοδωρής Τούμπανος, Γιάννης Τριανταφύλλου, Ελευθερία Στεργίδου, Βασίλης Τσιγκριστάρης.