Δίνεται παράταση μέχρι και την 20η Ιουνίου 2019, για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair» που θα πραγματοποιηθεί  από 13–14 Νοεμβρίου 2019 στον εκθεσιακό χώρο MalmöMässan στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βιολογικών και «φυσικών» τροφίμων, εντός της χωρικής της αρμοδιότητας.

Θεωρείται η μοναδική Έκθεση της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων για εμπορικές συμφωνίες (B2B) και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο των αγοραστών, χονδρεμπόρων, διανομέων και αντιπροσώπων από την Σουηδία, Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία και Ισλανδία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Σκανδιναβικές χώρες, η αγορά των βιολογικών προϊόντων κατέχει την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη. Η κατανάλωση «φυσικών» και βιολογικών προϊόντων στην Σκανδιναβία, αυξάνεται κατά 10% ετησίως (σε σύγκριση με το 5-7% της Δυτικής Ευρώπης). Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες: https://www.ecolifeshow.com/ https://www.nordicorganicexpo.com

Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής, με την παρουσία της στην διοργάνωση «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair» είναι να προβάλλει και να προωθήσει τα βιολογικά προϊόντα, τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. τρόφιμα και γενικότερα όλα τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της που έχουν «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 60% για την ενοικίαση περιπτέρων εμβαδού 4 τ.μ. (το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι εκθέτες). Το τελικό συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη μετά την ανωτέρω επιδότηση της Περιφέρειας θα είναι περίπου στα 752€ πλέον Φ.Π.Α. (η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στα 470€).

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής. Επιπλέον, θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από δέκα αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει επιλογή των εκθετών βάσει μοριοδότησης με κριτήρια που θα ορίσει η Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την 20η Ιουνίου 2019 (κατόπιν παράτασης) με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή στο fax της υπηρεσίας 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί -μεταποιεί  το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή ή η μεταποίηση ή τυποποίηση γίνεται στην Αττική)

  2. την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον εκπρόσωπο, σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης και θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

Ακολουθούν τα σχετικά αρχεία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF 142,93 KB18/08/21 08:00:06
ΑΙΤΗΣΗ DOC 33,00 KB18/08/21 08:00:06
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ DOC 49,00 KB18/08/21 08:00:06