Παράταση αιτήσεων έως 18-10-2017

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων–Ποτών «GULFOOD 2018» που θα πραγματοποιηθεί  από 18-22 Φεβρουαρίου 2018 στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Center στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με επιχειρήσεις τροφίμων (εκτός χοιρινού κρέατος) και ποτών (εκτός των αλκοολούχων) που δραστηριοποιούνται μέσα στη χωρική της αρμοδιότητα.
Η διεθνής έκθεση «GULFOOD 2018» είναι η πιο σημαντική έκθεση τροφίμων στην Μέση Ανατολή και προσελκύει επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν εμπορικά στην Μέση Ανατολή, Νότια Ασία και Αφρική. Διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε. και την επισκέπτονται περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν περισσότερους από 4.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.
Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής, με την παρουσία της στην διοργάνωση της «GULFOOD 2018» είναι να συμβάλει στην δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές του εξωτερικού και παράλληλα να βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάδειξη ευκαιριών στον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας μας.
Η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 60% για την ενοικίαση ομαδικού περιπτέρου (το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι εκθέτες) και η επιλογή των υποψήφιων εκθετών θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

1) τα προϊόντα όπως αγροτικά προϊόντα, κατεψυγμένα κρέατα-ιχθυρά, γαλακτοκομικά, φρέσκα τρόφιμα, ψωμί & αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα, αφεψήματα, κρέας & κρεατοσκευάσματα, gourmet, delicatessen κ.α. να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και υπηρεσίες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί η έδρα ή η αποθήκη της επιχείρησης να είναι εντός της Αττικής
2) να δοθεί προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών
3) να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές ενότητες
4) να προηγηθούν οι εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 10-9-2017 (παράταση) με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.grή στο fax της υπηρεσίας 2132065020 (δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί-μεταποιεί  το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή ή η μεταποίηση ή τυποποίηση γίνεται στην Αττική)
  2. την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο και σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης

Για την διευκόλυνση των υποψηφίων εκθετών σας ενημερώνουμε ότι τα συνοδευτικά έγγραφα που θα απαιτηθούν για τον εκτελωνισμό των εκθεμάτων θα είναι τα εξής:

  1. Το Τιμολόγιο COMMERCIAL INVOICE/PACKING LIST & H.S. SUMMΑRΥ CODE  (ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ)
  2. 2 Original set of Certificate of Origin σφραγισμένα απο το Επιμελητήριο και 2 αντίγραφα  (ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ)
  3. 2 Original set of Health Certificate επικυρωμένα  και 2 κόπιες (ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ)
  4. 2 Original set of Ingredients and Quality List και 2 αντίγραφα  επικυρωμένα από τις Αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες ότι όλα τα είδη που αναγράφονται είναι  κατάλληλα για ανθρώπινη  κατανάλωση (ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ)
  5. Επίσης σας ενημερώνουμεότι για τις εταιρείες που επεξεργάζονται κοτόπουλο ή άλλα κρέατα είναι απαραίτητη η ύπαρξη HALAL  CERTIFICATION. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ  ΤΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ  ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της
κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771
κ. Μπιτακλή Ελένη τηλ:2132065772

Ακολουθούν τα σχετικά αρχεία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF 231,26 KB18/08/21 03:26:56
ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΘΕΤΗ DOC 33,00 KB18/08/21 03:26:57
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ DOC 51,00 KB18/08/21 03:26:57