ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για προβολή προϊόντων των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση HOFEX/FOOD & HOSPITALITYTRADESHOW (ΧΟΝΓΚ  ΚΟΝΓΚ 8-11 Μαΐου 2017)

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση, για Τρόφιμα-Ποτά και Είδη Προμήθειας και Εξοπλισμού Εστιατορίων και ξενοδοχείων,  «HOFEX» που θα πραγματοποιηθεί από 8 – 11 Μαΐου 2017 στον εκθεσιακό χώρο Hong Kong Convention and Exhibition Centre στο ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ της Κίνας.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια σχεδιάζει να συμμετάσχει στην εν λόγω έκθεση με περίπτερο 20τ.μ., στο οποίο χωρίς την φυσική παρουσία παραγωγών-επιχειρηματιών, θα εκτεθούν προϊόντα αυτών (όπως κατεψυγμένα κρέατα- ιχθυρά, γαλακτοκομικά, φρέσκα τρόφιμα, ψωμί & αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα, αφεψήματα, κρέας & κρεατοσκευάσματα, gourmet, delicatessen κ.α.) και θα διανεμηθούν έντυπα επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και επιθυμούν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα στην Κίνα και στις περιφερειακές αγορές του Μακάο, της Ταϊβάν, των Φιλιππίνων και του Βιετνάμ.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, με την παρουσία της, είναι να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των ποιοτικών προϊόντων της, καθώς και να συμβάλλει στην επίτευξη εμπορικών συμφωνιών των εξαγωγικών της επιχειρήσεων με αγοραστές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Προϋπόθεση για την φιλοξενία προϊόντων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι αυτά να έχουν παραχθεί εντός της Αττικής ή η δραστηριότητά των επιχειρήσεων να συμβάλλει στην αύξηση της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της Περιφέρειας και η δυναμική τους να επιτρέπει την σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές από την διεθνή αγορά. Επισημαίνουμε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών καθώς επίσης θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν προϊόντα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η 30η διεθνής έκθεση HOFEX (www.hofex.com), εκτός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις της Ασίας είναι και η προτιμώμενη πλατφόρμα αγοράς για την περιοχή γιατί απευθύνεται σε περίπου 166 εκατομμύρια καταναλωτές, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης εμπορικών επισκεπτών, αγοραστών και διανομέων από κάθε πτυχή του φαγητού, της εστίασης και τη βιομηχανία της φιλοξενίας στην Ασία.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 15η Μαρτίου 2017 με αίτησή τους στο e-mail της υπηρεσίας agrotiki1@patt.gov.gr ή στο fax 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Για διευκόλυνση των υποψηφίων εκθετών σας ενημερώνουμε ότι τα συνοδευτικά  έγγραφα που θα απαιτηθούν για τον εκτελωνισμό των εκθεμάτων θα είναι τα εξής:

  1. Το Τιμολόγιο COMMERCIAL INVOICE/PACKING LIST & H.S. SUMMΑRΥ CODE  (ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ)
  2. Original set of Certificate of Origin σφραγισμένα απο το Επιμελητήριο και 2 αντίγραφα  – (ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ)
  3. Original set of Health Certificate επικυρωμένακαι 2 κόπιες
  4. (ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ)
  5. Original set of Ingredients and Quality List και 2 αντίγραφα  επικυρωμένα από τις Αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες ότι όλα τα είδη που αναγράφονται είναι  κατάλληλα για ανθρώπινη  κατανάλωση (ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ)

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Αττικής

Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της

 

κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771

κ. Μπιτακλή Ελένη τηλ: 2132065772

κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770