Με την υπ’ αριθμ. 2079/10-10-2016 απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Νήσων επιβλήθηκε πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στην επιχείρηση «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει επί της Λ. Σπάτων 81 στον Γέρακα Αττικής για τους κάτωθι λόγους:

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 28/09/2016 στο κατάστημα (Σούπερ Μάρκετ) της επιχείρησης «ΓΚΙΚΑΣ Π. ΓΚΙΚΑΣ» που βρίσκεται στον Ποταμό Κυθήρων διαπιστώθηκε ότι, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 40 παρ. 3 της Υ.Α. Α2-718/14, στο τιμολόγιο με το οποίο η εν λόγω επιχείρηση προμηθεύτηκε νωπά οπωρολαχανικά από το υποκατάστημα «ΕΝΑ FOODCASH & CARRY» (Λ. Κηφισού 88 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη) της εταιρείας «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» δεν αναγράφονταν:

α) Το ονοματεπώνυμο του παραγωγού και ο τόπος παραγωγής για τα είδη ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΠΕΠΟΝΙΑ και ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ Τ. ΚΝΩΣΣΟΥ, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα Α του άρθρου 38 της Υ.Α. Α2-718/14 και

β) Ο αριθμός παρτίδας και ο τόπος παραγωγής για τα είδη ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ, ΜΗΛΑ ΣΤΑΡΚΙΝΓΚ και ΤΖΟΝΑ ΓΚΟΛΝΤ, ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ και ΜΑΡΟΥΛΙΑ, τα οποία περιλαμβάνονται στον ανωτέρω πίνακα Α.