Με συνεχείς διακοπές η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής λόγω των συνεχών εισβολών

Να ενισχυθεί η προληπτική παρουσία της ΕΛΑΣ περιμετρικά του ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οξυνθεί επικίνδυνα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης, παράνομης εισόδου ατόμων σε αυτόν, ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στην επιστολή του ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, τα άτομα αυτά εισέρχονται παράνομα στον χώρο από τις πρώτες πρωινές ώρες (6 με 7 το πρωί), με αποτέλεσμα να διακόπτονται διαρκώς οι εργασίες της υγειονομικής ταφής και να προκαλούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία εναπόθεσης των απορριμμάτων από τα εισερχόμενα απορριμματοφόρα των δήμων της Αττικής.

Επιπρόσθετα η παρουσία των ατόμων αυτών, ακόμη και μικρών παιδιών, που διαλέγουν ανάμεσα στα απορρίμματα δίπλα σε βαρέως τύπου οχήματα και απορριμματοφόρα, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν κατεγράφη ακόμη και περιστατικό επίθεσης με πέτρες σε βάρος εργαζομένων του Συνδέσμου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός χειριστή μηχανήματος.

Για τους παραπάνω λόγους ο ΧΥΤΑ Φυλής, τόσο σήμερα, όσο και χθες διέκοψε από τις 12 τη λειτουργία του.

Ο κ. Σγουρός ζητά από τον Υπουργό να δοθούν οι δέουσες οδηγίες για την ύπαρξη προληπτικής δύναμης της ΕΛΑΣ περιμετρικά του ΧΥΤΑ, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των ατόμων αυτών στο ημερήσιο μέτωπο, καθώς η εκ των υστέρων αντιμετώπιση του φαινομένου (μετά την είσοδό τους δηλαδή στο ταμπάνι εργασιών) καθίσταται δυσχερής ακόμη και για αυτά τα όργανα της ΕΛΑΣ.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι «Αναγνωρίζουμε, τόσο τον φόρτο εργασίας, όσο και το σπουδαίο έργο που καλούνται να επιτελέσουν καθημερινά οι άνδρες της ΕΛΑΣ, που στο παρελθόν έχουν συμβάλλει στην επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος στον ΧΥΤΑ. Όμως τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των εισβολών, θα είμαστε αναγκασμένοι να διακόπτουμε τη λειτουργία του».