Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός : «Κύριε Υπουργέ, φοβού τη μισή αλήθεια, μπορεί να κρατάς τη λανθασμένη μισή…»

Σήμερα 30/09/2013, μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννη Σγουρού, μας κοινοποιήθηκε στις 3 μ.μ. το έγγραφο του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογερόπουλου με το οποίο μας γνωστοποιεί έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά (με ημερομηνία 26/09/2013) για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., και όχι της Περιφέρειας Αττικής.

Αμέσως ο συγκεκριμένος υπάλληλος τέθηκε σε αργία. Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2011, πριν καν αναλάβω Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, έφτασε επίσημα στο γραφείο μου μετά από δυόμισι χρόνια σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Και κάποιοι έχουν το θράσος να κατηγορούν εμένα για καθυστέρηση στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα πρότεινα να κάνουν τον ορό της αλήθειας. Σήμερα ήρθε το επίσημο έγγραφο στον ΕΔΣΝΑ, σήμερα τέθηκε σε αργία ο υπάλληλος. Είμαι περίεργος να δω αν οι «θεματοφύλακες» της νομιμότητας και της διαφάνειας, θα αναζητήσουν ευθύνες για αυτή την καθυστέρηση στην ενημέρωσή μας. Θα αναζητήσει κανείς ευθύνες για να βρει ποιος «έπνιξε» το έγγραφο;

Εγώ την καταγγελία που είχα στις 14 Ιανουαρίου 2013, την διαβίβασα στην Εισαγγελία στις 16 Ιανουαρίου. Έκτοτε ο Σύνδεσμος δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση. Κάποιοι πετάνε πυροτεχνήματα και νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Οι δικές μου ενέργειες προκύπτουν από έγγραφα. Οι δικές τους; Γιατί κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν τώρα; Σε αυτό τον κατήφορο δεν τους ακολουθώ. Προτιμώ να ασχοληθώ με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΔΣΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίμα όμως, να παραπλανούν κάποιοι, με τόσο απροκάλυπτο τρόπο τον Υπουργό και να τον οδηγούν σε λάθη. Κύριε Υπουργέ, φοβού τη μισή αλήθεια, μπορεί να κρατάς τη λανθασμένη μισή…».