Με αφορμή επιστολή του Δήμου Φυλής προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και τους μεγάλους δήμους της Αττικής, με την οποία απειλεί να πνίξει την Αττική στα σκουπίδια μέσα στο καλοκαίρι, εάν δεν καταβληθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Δήμαρχος Φυλής εξακολουθεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική, με πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών.

-Αντί να απολογηθεί στους δημότες του για το που πήγε το μισό δις ευρώ που έχει πάρει ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια γι’ αντισταθμιστικά.

-Αντί να εξηγήσει πως κατάφεραν, ενώ έπαιρναν τόσα χρήματα επί πλέον των κρατικών επιχορηγήσεων, να μετατρέψουν τη διαχείριση των οικονομικών τους σε βαρέλι δίχως πάτο.

-Αντί να μεριμνήσει για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο,

απειλεί ότι θα πνίξει την Αττική στα σκουπίδια.

Με ποιό δικαίωμα ισχυρίζεται ότι θα κλείσει τον ΧΥΤΑ ταλαιπωρώντας τους πολίτες της Αττικής που τους χρηματοδοτούσαν τόσα χρόνια;

Ο ΕΔΣΝΑ υπήρξε απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στον Δήμο Φυλής, όμως υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τροπολογία στη νομοθεσία που αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Δεν θα παρανομήσουμε με το έτσι θέλω, επειδή ο Δήμος Φυλής έφτασε στο σημείο που έφτασε.

Δεν δημιουργήσαμε μαζί χρέη και ελλείμματα. Ματαίως ψάχνει για συνενόχους. Ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του. Απειλές δεν δεχόμαστε. Θα ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία για να λύσουμε το πρόβλημα».