World’ s Leading Seaside Metropolitan Destination αναδείχθηκε η Περιφέρεια Αττικής, στον διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards για το 2021

Γ. Πατούλης: « Αυτή η σπουδαία διάκριση επιβεβαιώνει τις προσπάθειες μας να κατακτήσει η Αττική κορυφαία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και μας γεμίζει ευθύνη να συνεχίσουμε την εντατική δουλειά»

Kορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός για το 2021 αναδείχθηκε η Αττική, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Worlds Leading Seaside Metropolitan Destination», των World Travel Awards.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική διάκριση που αποσπά, μετά την ανάδειξή της, τον Οκτώβριο του 2021, ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021», στα World Travel Awards, επικρατώντας ανάμεσα σε προορισμούς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

Το κορυφαίο βραβείο έρχεται ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και της στρατηγικής που υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, αξιοποιώντας τα σημαντικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία την καθιστούν ένα δημοφιλή προορισμό 12 μήνες το χρόνο.

H σημασία της διάκρισης της Αττικής υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι είχε να ανταγωνιστεί καταξιωμένους παγκόσμιους προορισμούς, όπως το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, η Σαγκάη, η Τζακάρτα και το Περθ της Αυστραλίας.

Επισημαίνεται πως Τα World Travel Awards, ο διεθνής θεσμός που από το 1993 δραστηριοποιείται και βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας, σήμερα αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, σε όλο τον κόσμο.

Την υποψηφιότητα της Αττικής στα World Travel Awards, επιμελήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική», υποστηρίζοντας τη Περιφέρεια Αττικής για την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Βαρόμετρο για την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, αποτέλεσε ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας, που συνέθετε το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν του προορισμού, έχοντας αιχμή του δόρατος το διεθνές και πολλαπλά βραβευμένο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής, στο σύνολό της, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τις εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής καθώς και πλήθος δυνατοτήτων που τεκμηριώνει μια Μητροπολιτική Περιφέρεια ως κατάλληλη για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

Με αφορμή τη σπουδαία αυτή διάκριση για την Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Η βράβευση της Αττικής στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης των μητροπολιτικών παραθαλάσσιων προορισμών για το 2021, στο θεσμό των World Travel Awards,  μας κάνει περήφανους και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Μας γεμίζει όμως και ευθύνη να συνεχίσουμε την εντατική δουλειά προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια της Αττικής μας και να γίνει πραγματικότητα το όραμά μας να καταστήσει κορυφαία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.  Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία  Αττική  πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Για μία Μητροπολιτική Αττική».

 

Δείτε στα παρακάτω Links το βίντεο με τη δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής με αφορμή τη διάκριση της Αττικής και το βίντεο με την ανακήρυξη της νίκης

Βίντεο Περιφέρειας Αττικής πατήστε εδώ 

Βίντεο Νίκης World Travel Awards με εκφώνηση πατήστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ PDF 691,27 KB17/12/21 12:02:19