Η ευλογημένη αττική γη, ο ιστορικός αττικός αμπελώνας και η πλούσια αττική γαστρονομία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σημαντικών “παικτών” της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, οι οποίοι για τέσσερις μέρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά γνωστές και άγνωστες διαδρομές που επιφυλάσσει στους επισκέπτες της σε κάθε γωνιά της η Αττική, και να ζήσουν αξέχαστες άγνωστες εμπειρίες, τις οποίες θα προβάλουν και θα προτείνουν με τη σειρά τους στο κοινό της χώρας τους.

Ακολουθώντας σταθερά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της, η Περιφέρεια Αττικής υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουρισμού, Ελένης Δημοπούλου, και με τη συνεργασία του product club AtticaWine & FoodExperience“, διοργάνωσε νέο ταξίδι εξοικείωσης (fam & press trip) με τίτλο “Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός στην Αττική“, φιλοξενώντας κορυφαίους tour operators, δημοσιογράφους και bloggers από σημαντικές διεθνείς τουριστικές αγορές, στο διάστημα από 17 έως 20 Δεκεμβρίου 2018.

patttour1

Oι είκοσι τέσσερις (24) κορυφαίοι επαγγελματίες του Τουρισμού – επικεφαλής και σημαντικά στελέχη τουριστικών γραφείων που διακινούν μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών προς την Ελλάδα ετησίως, αλλά και ειδικευμένοι στον οινικό και γαστρονομικό Τουρισμό δημοσιογράφοι – από Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία, Αυστρία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Πορτογαλία και Ισπανία εκπροσώπησαν σημαντικούς τουριστικούς φορείς, όπως οι Top Kinisis Travel L.T.D, Euzone Travel, Intra Latin Tur, Intra World, IntraTravel και Grecos Holiday.

Οι συμμετέχοντες στο fam & press trip της Περιφέρειας Αττικής περιηγήθηκαν στον αττικό αμπελώνα και επισκέφθηκαν γνωστά οινοποιεία στα Σπάτα και στο Κορωπί, όπου απόλαυσαν τη ζεστή φιλοξενία των οινοποιών της Αττικής, ξεναγήθηκαν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις των οινοποιείων και δοκίμασαν τις γηγενείς ποικιλίες κρασιού. Ο “πρωταγωνιστής” το Σαββατιανό, αλλά και η νέα γενιά κρασιών υψηλής ποιότητας με ρετσίνα, εντυπωσίασαν με τη φρεσκάδα και τη μοναδική τους γεύση τους ειδικούς του κρασιού.

patttour2Η επίσκεψη και ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, στο Ίλιον, και η περιήγηση στον βιολογικό αμπελώνα, στους στάβλους με τα άλογα και στους κήπους του κτήματος ήταν μία “αποκάλυψη” για τους συμμετέχοντες στο fam & presstrip. Οι ξένοι επαγγελματίες του Τουρισμού γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των εξαιρετικών κρασιών του αμπελώνα του Πύργου Βασιλίσσης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην οινογνωσία και στο γεύμα με εξαιρετικές τοπικές γεύσεις που ακολούθησε.

Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αττικής γνώρισαν οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης με την επίσκεψή τους στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, όπου ξεναγήθηκαν στον Ναό της Αρτέμιδος.

patttour3Με την επίσκεψη και ξενάγησή τους στο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας “Κώστα Κοτσανά” στο Κολωνάκι, οι ξένοι επαγγελματίες του Τουρισμού εντυπωσιάστηκαν από τις άγνωστες σε πολλούς τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, ενώ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” θαύμασαν από κοντά τους υπέροχους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στο Πόρτο Ράφτη, οι ξένοι tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers απόλαυσαν ένα εξαιρετικό γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής, και σχολίασαν με ενθουσιασμό την πληθώρα διαφορετικών εμπειριών που προσφέρει η Αττική, σε συνδυασμό με την ελάχιστη απόσταση από την ενδοχώρα, τους αμπελώνες και τα αρχαιολογικά μνημεία, αποκαλύπτεται η πανέμορφη ακτογραμμή της Αττικής, με την καταγάλανη θάλασσα και τα γνωστά τουριστικά θέρετρα με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

patttour4Στην εξαιρετική παρουσίαση της Αττικής η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά των ώριμων τουριστικών προϊόντων που διαχέονται σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας και τόνισαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αττικής, που την καθιστούν ένα πολυδιάστατο σύνολο προορισμών ιδανική επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές (short break), όλο τον χρόνο, για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες.

Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αττικής γνώρισαν οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης με την επίσκεψή τους στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, όπου ξεναγήθηκαν στον Ναό της Αρτέμιδος.

Με την επίσκεψη και ξενάγησή τους στο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας “Κώστα Κοτσανά” στο Κολωνάκι, οι ξένοι επαγγελματίες του Τουρισμού εντυπωσιάστηκαν από τις άγνωστες σε πολλούς τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, ενώ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” θαύμασαν από κοντά τους υπέροχους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Από την παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής, η κα Μαρία Παντελούς,  αν. Προϊσταμένη Τμ. Τουριστικής Προβολής της Δ/νσης Τουρισμού

Μετά το τέλος της παρουσίασης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής συζήτησαν λεπτομερώς με τους συμμετέχοντες και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά,  προσφέρει επώνυμα αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες

Συνολικά, το fam & press trip “Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός στην Αττική”, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, απέσπασε τις θετικότερες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι με φανερό ενθουσιασμό σχολίασαν τις ανεξάντλητες τουριστικές δυνατότητες ολόκληρης της Αττικής, όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης της Περιφέρειας Αττικής

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, “είναι σπάνια ευλογία να βρίσκεσαι στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μια πανέμορφη ηλιόλουστη μέρα, στην καρδιά του χειμώνα”, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε όλους “το πάθος των οινοποιών της περιοχής και ο ενθουσιασμός τους, από το μικρό αμπέλι μέχρι την εμφιάλωση”. Τις γευστικές συγκινήσεις που προσφέρει η γαστρονομική σκηνή της Αττικής και τις δυνατές εμπειρίες που έζησαν οι κορυφαίοι επαγγελματίες του Τουρισμού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, θα προβάλουν και θα προτείνουν στο κοινό της χώρας τους.

MarioMasciullo (eTurboNewsItaly): “Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τις ομορφιές της Αττικής και τους κρυμμένους θησαυρούς της. Έμαθα για τον αττικό αμπελώνα και την ιστορία του. Δοκίμασα εξαιρετικές ετικέτες κρασιού από τους οινοποιούς της περιοχής και ενθουσιάστηκα με τις γεύσεις της γαστρονομίας της Αττικής.”

Χρύσω Λέφου (Φιλελεύθερος & Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου): “Η ξενάγηση στα οινοποιεία και η γευσιγνωσία, μας έκαναν να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε το κρασί της Αττικής και να γνωρίσουμε ποικιλίες όπως το Σαββατιανό. Στο ταξίδι αυτό έμαθα κάποια από τα μυστικά του κρασιού, όπως να αναγνωρίζω το καλό κρασί και τα ιδιαίτερα αρώματά του, αλλά και πώς συνδυάζεται κάθε κρασί με τις αντίστοιχες γεύσεις.”

Jens Hoffmann (House & Hotel Magazin): “ΑττικήΤη Λάτρεψα!”

Josefina Bernaerts (WAChT! Magazine): “Για μένα προσωπικά, αυτό το ταξίδι εξοικείωσης ήταν μία αποκάλυψη και μία αξέχαστη εμπειρία. Η Αττική είναι ένα μέρος που σου “ανοίγει” ακόμα περισσότερο την όρεξη για ζωή, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.”

Αγγελική Νικηφόρου (Φιλελεύθερος & Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου): “Οι άνθρωποι του κρασιού της Αττικής βγάζουν πάθος για τη δουλειά τους και σε βάζουν στη διαδικασία να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να δοκιμάσεις! Είναι μια υπέροχη εμπειρία! Επιστρέφοντας στην Κύπρο, σίγουρα θα πάρω μαζί μου όλα αυτά που έμαθα σε αυτό το ταξίδι. Και κάθε φορά που θα δοκιμάζω ένα ποτήρι καλό κρασί, θα θυμάμαι την Αττική!”

Ευχαριστίες εκφράζονται προς τους Προϊσταμένους των αντίστοιχων Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας, Τουρκίας, Κύπρου, Πολωνίας, Ρωσίας, Αυστρίας, Κάτω Χωρών, Γερμανίας και Γαλλίας για την άριστη συνεργασία τους, καθώς και στο πρώτο συνεργατικό δίκτυο Τουρισμού “AtticaWine & FoodExperience” και τον πρόεδρό του κο Γ.Βασιλείου.

Η φιλοξενία αυτή χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Από την παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας

patttour8

pattour9